Followers

Wednesday, 6 January 2016

Eight is enough?......oh tidak, bahkan PAN terkedu dan bila "mati" mata terbeliak


Walaupun PAN dah dapat LAPAN (sila klik) kerusi PBT, namun PAN tetap terkilan, terkedu dan 'frust nonggeng' dengan tajuk di atas.

PAN sifat dia kembar seiras denan Umno tetap meratibkan UG...UG...UG...kerana itu saja yang depa tahu, fitnah, spin ngadu domba demi survival politiknya.

PAN bergantung kepada persepsi karut marut untuk menyakini pengundi atas pagar kononnya PAS dah jadi mesra dan sebati dengan Umno.

Tolong sikit hangpa, pengundi tidak se'manqaq' seperti hangpa.

PAS sesekali tidak akan masuk BN (sila klik). PAS hanya bekerjasama dengan Umno atas perkara-perkara kebaikan dan hal Islam. (sila klik)

al-brangionline: PAN, bila "mati" mata jegil ke atas.

Saturday, 2 January 2016

Husam: Satu kisah sang badut dengan sang PANdir?.....ntahlah


Saya hanya ikut jejak presiden, alasan Husam hadir majlis Amanah

Datuk Husam Musa berucap pada majlis makan malam Parti Amanah Negara Kelantan di Petaling Jaya malam tadi. Beliau mempertahankan kehadirannya di majlis itu dengan alasan hanya mencontohi Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk menasihati musuh parti. – Gambar The Malaysian Insider, 2 Januari, 2016.Datuk Husam Musa berucap pada majlis makan malam Parti Amanah Negara Kelantan di Petaling Jaya malam tadi. Beliau mempertahankan kehadirannya di majlis itu dengan alasan hanya mencontohi Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk menasihati musuh parti. – Gambar The Malaysian Insider, 2 Januari, 2016.Bekas naib presiden PAS Datuk Husam Musa yakin partinya tidak akan memecat beliau kerana menyertai majlis makan malam anjuran Parti Amanah Negara (Amanah) yang menjadi musuh parti Islam itu kerana beliau hanya mencontohi jejak langkah presiden."Saya yakin parti saya parti yang baik. Parti saya tidak akan pecat saya sebab hadir untuk nasihat Amanah."Saya hanya mencontohi presiden yang pergi ke majlis bersama presiden Umno.
_____________________________________________________________________________

al-brangionline:

Husam selaku bekas Naib Presiden PAS tentu maklum majlis yang dihadiri TGHH dan Datuk Najib adalah majlis yang dianjurkan oleh alumni Al-Azhar.

TGHH dijemput hadir adalah atas kapasiti beliau selaku bekas siswa Al-Azhar. Beliau menamatkan Sarjana dalam bidang Siasah Syariah pada tahun 1974 hingga 1976 di Universiti Al-azhar, Mesir. Sebelum itu beliau mendapat tajaan biasiswa Kerajaan Arab Saudi untuk membuat pengajian peringkat Ijazah Pertama di Universiti Islam Madinah. TGHH diberi penghormatan untuk menyampaikan Ucaptama atas kapasiti beliau sebagai  Naib Ketua Ulama Sedunia di bawah pimpinan Sheikh Dr Yusof Qardhawi.

Manakala Datuk Seri Najib selaku Perdana Menteri dijemput untuk menyempurkan majlis itu. Saya rasa penganjur tentu maklum, malam Husam sendiri tentu lebih maklum, kemunasabahan seorang Presiden parti dijemput untuk merasmikan majlis sebesar itu.

Jikalau Datuk Seri Najib itu seorang alumni Al-azhar, sudah tentu beliau dijemput selaku seorang Perdana Mentiri dan diberi penghormatan menyampaika Ucaptama.

Takkan itu pun seorang mantan Naib Presiden PAS dan orang yang disebut-sebut sebagai pengganti kepada TGNA sebaga Menteri Besar Kelantan, tetapi sehingga sekarang tidak kesampaian, walaupun dikatakan beliau seorang yang komited kepada parti malah berazam mahu menghabiskan usianya di dalam PAS.

Kehadiran Husam dalam Majlis PAN, malah memberi ucaptama, betul-betul mahu menunjukkan "kegedebelan" beliau walaupun umum melihat itu hanyalah satu aksi gimik kebudak2kan, kalau pun tidak menyamai seorang dua kegeladangan yang separa normal. {Bukan semua geladangan berperangai macam Husam, mereka hanya bergeladangan kerana menjadi mangsa himpitan hidup di Kota Raya.

Beliau kelihatan mencabar pimpinan tertinggi PAS agar memecatnya. Beliau bersangkaan jika beliau dipecat, maka beliau akan memperolehi 'mileage' politik yang tinggi. Saya tidak menjangkakan begitu. Sebenarnya beliau amat takut akan 'baiah' yang dibuat sebelum sesuatu PRU. Beliau belum memiliki kejantan yang hakiki seperti Mad Sabu, Salahuddin Ayub dan yang keciwa yang sekabilah dengan mereka.

Secara peribadi, saya tidak setuju Husam dipecat. Bukan kerana takut PAS akan dicemuh oleh pengundi Salor, tapi biarkan orang yang dahulunya disanjung oleh anak-anak muda kononnya, "kekerasan" di "cold storage".

Biarkan "hotak"nya terus membeku kerana beliau amat sinonim dengan buah fikiran yang bernas kononnya tapi yang sebenar hanya buah pemikiran yang "kerdas" sedap dimakan sebagai ulam tapi amat busuk hasil buangan 'air kecil'nya. 

Teruskan gimik dan aksi badut, lama kelamaan perut mem'buncit' gastrik, sambil berhujah terkentut-kentut.

PRU14 pun sudah tak lama lagi, episod sang badut dengan sang pandir akan terjun dengan labu-labunya, InsyaAllah.