Followers

Saturday, 12 December 2015

Platelet Pan dan Dap 'turun' mendadak minggu depan?.....kesian


Tajuk berita theStar "Najib Temui Abdul Hadi Minggu Depan" cukup menggerunkan dan memberi mimpi ngeri kepada seteru politik PAS terutama DAP dan PAN.

Semenjak PAN berada di dalam PAS sehingga kalah dalam pemilihan lantas membawa hati yang lara kononnya disisih dari PAS, maka siang malam meratap lagu UG yang senikatanya hanya Ug...UG...UG...UG sambil jari jemari bermain dengan 'tasbih-digital' (keyboard).

DAP pun senada dan seirama sambil menggentel kayu bulat sebesar ibu jari yang mirip2 tasbih sambil menyanyi ala-ala muzik mengiringi kaum kerabat mereka ke tempat 'istirehat' lagu serupa dengan lagu UG, cuma ditambah korus..."Ahli PAS meninggalkan parti".

Cara tajuk akhbar itu ditulis menggambarkan seolah-olah apa yang Najib berucapdi PAU baru-baru ini menjadi kenyataan, pada hal tajuk itu hanya semata-mata bersifat 'telunjuk lurus kelinking berkait' yakni untuk mensensasikan keadaan agar umum melihat Umno serius dalam ber'damai', pada hal ia hanya ingin melumpuhkan PAS kerana akhbar itu tahu, malah Umno pun tahu PAS tidak akan sesekali menggadaikan prinsip perjuangan parti iatu berlandaskan Al-Quran dan Al-Hadith..

Secara kebetulan TGHH akan memberi ucaptama dalam satu majlis anjuran Alumni Al-Azhar dan dalam masa yang sama Najib merasmikan majlis itu. Itu saja. Takkan dalam majlis itu orang yang merasmi dengan orang yang memberi ucaptama tidak bertegur sapa atau bersalaman. Kebiasaannya orang yang merasmi, lazimnya akan menyampaikan ucaptama, tetapi oleh kerana Najib bukan kelulusan al-Azhar atau paling kurang 4 senawi atau Pasti, makaseorang Perdana Menteri diberi penghormatan merasmikan majlis. lagipun ia mungkin di'sengaja-atur' agar ucapannya semasa PAU memang ikhlas...

Walau apapun PAN, DAP serta cybertroopers, caipan, pandap dan yang sebangsa dengannya akan terus menggelumpur kepanasan. Benci sungguh depa pada Umno seolah-olah terpijak bayan Umno pun akan turun mendadap platelet mereka. Mereka ni lebih dari budak tadika, seolah-olah saudara mara, adik berdik, sahabat handai mereka tiada orang Umno, tak tahulah kalau-kalau kehidupan mereka hanya bergelumang dengan DAP sahaja. Itulah sifat munafiq politik mereka.

al-brangionline: Ziarah menziarah orang sakit pun dikata UG.....imayam betoilah hangpa...cittt