Followers

Thursday, 12 November 2015

Kisah macai dengan Apek

Dulu Apek @ Pak Cik Tua mencadang agar PAS hanya bertanding di negeri2 ramai orang Melayu seperti Kelantan dan Terengganu.
Negeri2 seperti P.Pinang, Perak, Johor, N.S, Melaka dll seolah-olah diserahkan kepadanya dan kuncu2nya.
Saranan itu adalah gerak bahasa badan untuk mengerhanakan PAS dallam lanskap politik tanahair. Begitulah mabuk dan kemaruknya kuasauntuk menguasai persada politik tanahair.
Umum sudah mengetahui, kewujudan PAN hanyalah semata-mata takut kehilangan peluang untuk bertanding dalam PRU akan datang. Bila tidak bertanding bermakna hilanglah kuasa dan nama mereka akan akhirnya terdelete dari peta politik Malaysia. Kenapa takut nama tidak tercalon dalam PRU?.....Semua sudah tahu mereka terlalu men'derhaka' kepada pimpinan dengan pelbagai fitanah dan caci maki.
Dendam kesumat Apek tidak berakhir dengan penubuhan PAN, mereka dengan rakus mendesak PAS disingkirkan dari Kerajaan Negeri Selangor. Setelah MB memberi kata putus bahawa PAS dan Kerajaan pimpinannya saling bantu dan memerlukan (untuk kekuatan menentang Umno) dan selepas Apek @ Pak Cik Tua terasa gagal menyingkirkan PAS dari Selangor.....tup tup Atok Mesra Amoi membuat kenyataan bahawa PAN akan bertanding di Kelantan dalam PRU nanti kononnya mempertahankan Kerajaan Islam di Kelantan..
Sekarang jelaslah sudah terang lagi bersuluh permainanan politik mereka....tamak...rakus...licik...mereka cuba dan "akan" meng"hapus"kan PAS dari peta politik Malaysia....itulah perencanaannya...itulah hasrat jijik mereka.
Itulah kisah sang Barua dengan Tokehnya.
al-brangionline:
Taktik lama agar mereka yang anti -Umno diluar sana terpengaruh lantas membenci PAS ialah ungkapan UG yakni ber'sengkokol' dengan Umno...phuiiiiii.