Followers

Monday, 30 March 2015

Kenapa masih malu-malu, sekarang udah tidak ber'selira' lagi ke dengan kami?

Di Sarawak apabila DAP memutuskan keluar dari Pakatan, maka Husam selaku Naib Presiden yang bijaksana kata, itu strategi yang baik untuk PAS dan DAP membawa haluan masing-masing.
"Mereka" mahu menyingkir PAS tapi berasa malu-alah dengan PAS, jadi dengan sikap ber"lapik", mereka yang keluar dari Pakatan.
Di Sabah sikap mereka yang sebenar menyerlah, DAP dan PKR pula yang memutuskan kerjasama dengan PAS.
Gunala apa istilah politik sekalipun, hakikatnya PAS memang tersingkir dan terpinggir. Begitulah nasib PAS apabila berda dalam 'minoriti'.
Di Semenanjun DAP bermain silapmata yang terang-terang menipu pengundi, hanya bekerjasama dengan PAS tetapi tidak boleh bekerjasama dengan Presiden.
PAS selaku parti politik yang veteran sudah mangli dengan sepak terajang dan silat kuntau politic dan politicking.
Kenapa tidak buat keputusan sekarang, 'kamu' memutuskan hubungan politik dengan PAS?
Apakah guna strategi menunggu Permatang Pauh yang sudah dihidu oleh mereka akan terlepas pada Umno/Bn, diketika itu baru menjadikan PAS sebagai 'scapegoat' lantas terus memutuskan PR dengan PAS.
Di Terengganu, walaupun, PKR merupakan parti minoriti malah menyaman Presiden PAS, namun PAS terlalu matang untuk memutuskan hubungan dengan PKR.
Begitu juga di Kelantan, tiada masalah bekerjasama dengan PKR walaupun mereka minoriti.
Saya tidak berapa ber'nafsu' membincangkan kerjasama politik di negeri-negeri lain tetapi amat mengambil berat kerjasama politik di Negeri Selangor. Apakah PKR dan DAP masih lagi ber'selera' berdampingan dengan PAS?
Saya sudah mula menghidu bau 'tengit' DAP, manakala dengan PKR semenjak 'Langkah Kajang' lagi.sudah 'putus steam'.
al-brangionline: Aku membenci tapi berstrategi......haiyaaa

[sumber .] [sumber .]