Followers

Tuesday, 30 December 2014

Kepala hotak Anwar masih mem'beku' akibat cuaca sejuk di New Zealand12:43PM - 30 Dec 2014

Gambar percutian di New Zealand semasa banjir melanda beberapa negeri di Malaysia


Dalam sama diharungi, cetek sama diredahi, rakyat perlu disantuni

Yang capek datang bertongkat, yang mampu meredahi awan bertingkat


Paduka Al-Sultan Kelantan bersama merasai keresahan mangsa banjir
Anwar: Sedia rancangan lepas banjir


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa semua pihak bertindak dalam satu pasukan dan menyokong langkah kerajaan membantu lebih 200,000 mangsa banjir di lima negeri yang terjejas.

“Saya menggesa agar semua pihak bertindak sebagai satu pasukan, dan menyokong langkah Kerajaan Persekutuan dalam usaha menangani bencana ini.

“(Saya turut) menggesa agar diluluskan peruntukan segera untuk makanan dan ubat-ubatan, terutama untuk kawasan-kawasan kritikal,” katanya.

Beliau juga mengusulkan supaya kerajaan Pusat menyediakan satu rancangan menyeluruh untuk memperbaiki atau membangunkan semula rumah-rumah yang musnah akibat banjir besar ini.[sumber .][sumber .]
al-brangionline;
Kalau itulah cadangan dari bakal seorang Perdana Menteri, rasanya ia setaraf dengan Pasukan Debat Tingkatan Tiga punya buah fikiran...biasa saja, tiada yang luarbiasa almaklum kedinginan cuaca di Nrw Zealand masih mem'beku' kepala hotaknya.
Berlakunya sesuatu musibah, terlalu banyak hikmah untuk kita tekuni. Di waktu inilah kita dapat membeza mana satu pemimpin yang hanya 25-jam (macam kedai mamaklah pulak) berpolitik, ada pemimpin yang pandai berlakon, ada pemimpin yang benar-benar memikirkan amanat berat di batu jemala mereka.
Hanya rakyat yang mahu mengerti akan melihat dengan mata hati, biarkan Allah membalas mereka yang ikhlas berjuang untuk rakyat.