Followers

Wednesday, 5 November 2014

Oh patut pun PKR dan DAP sentiasa 'buli' PAS......

Maaf cakaplah, bila PKR dan DAP yang perasan sudah kuat dan sentiasa mendominasikan PR (bahasa pasarnya ialah membuli PAS) maka mereka nampak PAS umpama melukut di tepi gantang. Wujudnya tidak menambah sukatan, terkeluarnya tidak mengurangkan timbangan.
Cuma, PKR dan DAP ni, ada jugaklah malu-malu kucing, mungkin terasa terhutang budi jugak di atas keterlibatan dalam pilihanraya dengan petugasnya dari segi logistik dan seumpamanya. Mereka terasa segan silunya nak meng'halau' PAS keluar dari PR, kalau boleh biarlah PAS sendiri yang mengambil jalan atau langkah dahulu. Bahasa badannya memang nampak begitu. Malah adik-adik di PASTI pun boleh baca silat politik PKR dan DAP.
Kenyataan Lim Guang Eng akhir-akhir ini semacam memberi kata dua kepada PAS, kekal atau keluar dari PR dan memang mereka mengharap sangat agar PAS mengambil jalan 'nekad' agar agar pengundi nampak PKR dan DAP di'tikam belakang' oleh PAS.
Kelaku segelintir pimpinan PAS yang semacam dirasuk hantu, tidur malam meracau-racau nampak Putrajaya sudah hampir sangat sementelah lagi termakan 'hasutan berapi' dari 'seberang' sana membuat mereka sudah hilang pertimbangan sanggup menonggeng belakang pada pimpinan tertinggi malah sanggup melutut sambil bergayut-gayut tak ingin berpisah dengan pimpinan sebelah sana. Kelaku sebegi memberi mesej, 'hang keluar, aku tak dak masalah pergi seberang sana.....hang pecat, lagi le senang aku ke sana..'
Inilah provokasi-provokasi oleh mereka yang khianat pada perjuangan PAS yang diasaskan dari darah dan air mata pejuang-pejuan dahulu. Masa akan menentukan nasib mereka selepas ini.
al-brangionline;
Dasar perjuangan PAS tiada galang ganti, kalau hanya setakat menang pilihanraya, perjuangan PAS penghujung 'sut'nya ialah berakhrnya cahaya bulan dan matahari dan penghujung usia alam ini