Followers

Tuesday, 18 November 2014

Jangan jadikan PR ala-ala 'COCHISE COUNTY COWBOYS'


Puak2 "Tajdid (?) konon, nama yang lembut bagi 'Jebon' " dalam PAS tidak sesekali keluar dari PAS kecuali mereka dipecat kerana JENAMA PAS itu sendiri yang sudah mendapat tempat di hati pengundi.
Mereka seboleh2nya mahu pimpinan yang berpegang pada dasar Islam dan MSU itu sendiri di'nyah'kan, lantas memudahkan mereka menukar dasar PAS tapi masih sayang kepada JENAMA PAS itu sendiri kerana bukan senang hendak meng'established'kan JENAMA baru.
Samada secara tersurat atau tersirat mereka merasakan sepertimana 'comrade' mereka dalam PR juga merasakan, dasar PAS menjadi 'stumbling block' atau batu penghalang kepada kelancaran 'road-map' ke Putrajaya.

Sesiapa saja yang akan memegang tampuk tertinggi PAS, selagimana PAS berpegang kepada dasar Islamnya dan selama mana ia tidak bertukar menjadi liberal dengan mem'bogel'kan dasar sedia ada, selagi itulah mereka akan menentang, walaupun pimpinan hari-hari datang mesyuarat kerana bukan kehadiran mesyuarat itu yang dipentingkan sangat (gimik kehadiran mesyuarat itu hanya 'camouflage' semata-mata) tetapi ketetapan yang bersesuaian dengan 'selera' 'comrade' mereka itu yang penting, (contoh yang paling tersohor ialah 'Langkah Kajang' yang menjuruskan kepada 'MB' untuk 'BA'-take it or leave it. p/s 'MB' untuk 'BA' ialah singkatan kepada Menteri Besar untuk Bini Aku).

Bermesyuarat yang ala-ala 'Cochise County Cowboys', Arizona yang menjuruskan kepada 'ketetapan-sediada-hanya-menunggu-pengesahan' sebelum bermesyuarat lagi, lantas memberi keuntungan di sebelah pihak.

Kalau begitulah jadinya, apa maknanya bermesyuarat?

Jika mereka berjaya memegang tampuk pimpinan tertinggi, PAS akan hanya tinggal 'kulit', maka pengundi akan tertipu dek kepetahan mereka berhujah dan berbelit dan membelit kata-kata.
Oleh al-brangionline: 3.38 pm 18 November 2014