Followers

Tuesday, 15 July 2014

Politik Sesat-Sesat Politik ber'ratib'.....'al-fulusy'......mengharapkan 'projek langit' turun mencurah...aduhai...


Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di'tolak', di'benci' dan bermacam-macam 'di' lagi bukan kerana beliau tidak amanah, pun bukan kerana dia tidak jujur, jauh sekali beliau tak tahu nak mentadbir Negeri Selangor yang terkaya ini, tapi hanyalah satu perkara sahaja di mana Umno pun berjurai-jurai air liur meleleh meng'gilai' apa yang dikatakan 'al-fulusy'

TSKI bukannya kedekut membelanjakan 'al-fulusy' untuk rakyat Selangor tetapi beliau beramanah untuk membelanjankan 'al-fulusy' mengikut keperluan dan tatacara kewangan atau dalam bahasa mudah belanja ikut 'buku'.

Ini yang tidak disukai oleh 'orang-orang' tertentu dalam partinya yang mahu membelanjakan 'al-fulusy' mengikut kehendak parti, seolah-olah mereka lupa dalam Pakatan Rakyat ada lagi 2 parti.

Membelanja 'al-fulusy' mengikut citarasa parti akan menjurus segelintir yang akan 'kembung' perut.

Pernah diceritakan oleh seorang kawan yang bertugas di sebuah daerah sebagai jurutera, didatangi seorang yang berterampila kontraktor membawa surat yang ber'letter-head' sebuah parti meminta projek, yakni apa yang dikatakan 'projek langit'......aduhai salin tak tumpah macam parti oot oot.....almaklum DNA sama, bila diturih lengannya akan terpancar darah 'merah menyala' dan selang 5 minit akan bertukar menjadi 'biru'.

Kalaulah berjaya TSKI di'singkir'kan, kanak-kanak Tadika Kemas pun akan tahu apa akan terjadi kepada 'tabung al-fulusy' negeri Selangor nanti.

al-brangionline;

Dijangka hujan 'mercedes' dan 'bmw' akan membanjiri jalan-jalan di Selangor menjelang raya nanti.
______________________________________________________________________

PAS, DAP setuju Azmin, tunggu 'green light' Anwar


KUALA LUMPUR: Teka-teki status Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Antarabangsa, Azmin Ali untuk 'naik' menjadi Menteri Besar Selangor yang baharu hampir terjawab selepas PAS dan DAP memberi persetujuan terhadap perlantikannya dalam satu pertemuan tertutup Pakatan Rakyat (PR) yang dibuat pada Isnin.

Bagaimanapun, keputusan akhir dijangka diputuskan Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam masa terdekat.

Menurut sumber, nama Presiden PKR dan ADUN Kajang, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail juga hampir pasti digugurkan dari senarai calon Menteri Besar selepas PAS tidak memberi sokongan terhadap Menteri Besar wanita.

"PAS tidak setuju MB wanita, PAS mahu Azmin...DAP pula setuju Azmin, tetapi hormat dan tunggu keputusan Anwar...bagaimanapun Majlis Presiden Pakatan Rakyat akan mengadakan perbincangan akhir sebelum raya.

"Perlantikan akan dibuat selepas hari raya seperti yang dimaklum sebelum ini," katanya.

Pada Isnin, ada portal menyiarkan situasi semasa Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang menerima asakan pengunduran bertubi-tubi daripada sekutunya yang secara terang-terangan tidak berpuas hati dengan cara pemerintahannya kini.

PR ketika ini juga dikatakan sedang mengumpul suara dari akar umbi setiap cabang parti termasuk ADUN dan Ahli Parlimen untuk dibawa ke peringkat pimpinan pusat seterusnya memuktamadkan status menteri besar itu.

Anwar pula dilaporkan berkataPR tidak akan bertindak tergesa-gesa untuk mengantikan Abdul Khalid
selain menyifatkan perbincangan untuk menyingkirkan Menteri Besar itu dilakukan secara dalaman dan sedang berunding untuk mencari penyelesaian ke atas perkara itu.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebelum initurut menafikan mempelawa Abdul Khaliduntuk menyertai UMNO dan sebarang spekulasi mengenainya tidak berasas sama sekali.


Read more at:http://www.astroawani.com/news/show/pas-dap-setuju-azmin-tunggu-green-light-anwar-39857?cp


al-brangionline: apa nak buek PJ, ratib 'al-fulusy' menjadi-jadi