Followers

Friday, 6 June 2014

DAP yang "arrogant"? atau memang jenis 'sengal'? Jom layan......


Setiap kali PRU atau PRK, bila demer kalah, PAS akan dijadikan 'kambing hitam', PAS akan dijadikan 'punching bag'....semuanya kerana PAS perjuangkan 'Hudud'......demer kelabu ke mata...demer udah lama ke tak ngorek telinga?...PAS sudah lama memperjuangkan Islam dan Hudud merupakan salah satu unsur dalam perjuangan itu......hingga ada bijak pandai mengeluh kononnya bila lagi PAS nak memancing undi dengan Hudud. Sebelum bertahluf siasi lagi PAS telah perjuang Islam.

Jadi apa masalahnya? Nak suruh PAS gugurkan perjuangan Islam dan berjuang macam demer?

Tapi saya tidak salahkan demer.....semestinyalah demer bila kalah akan cari jawapan 'ilmiah', akan cari sebab musabab untuk menutup kekhilafan diri sendiri, untuk menutup kelemahan diri sendiri kerana diri mereka yang 'arrogant' tidak sesekali akan menerima hakikat kelemahan diri.

Dan memang jelas mereka ini memang jenis 'arrogant' yang tidak berpijak di bumi nyata.

Memang benar "musuh" utama kita adalah Umno. Tetapi menghamburkan sumpah seranah tahap melampai bermakna kita lupa nun di luar sana ramai pengundi pelbagai peringkat umur yang tidak berparti akan jugak terasa waima mereka itu Melayu ke, Cina ke atau pun India. Mana mungkin mereka yang dihamburkan sumpah seranah akan memberi undi kepada kita.

Perlu diingat kita bukan membenci 'kaum' yang diwakili Umno. kita me'musuh'i pemimpin mereka dan yang se'waktu' dengannya yang salahlaku.

Perlu diingat, kita tidak boleh merubah dasar perjuangan parti masing-masing apatah lagi memaksa mereka merubah dasar perjuangan parti mereka waima ia Umno ke, PKR ke atau DAP, begitulah jugak mereka tidak boleh memaksa dan terus memaksa PAS merubah dasar perjuangannya, tetapi nun di sana sudah pasti ada satu titik persamaan. Dan didasarkan atas persamaan itulah kita bertahluf siasyi.

Biarkan pengundi membuat penilaian. Yang totok dengan perjuangan parti masing-masing sudah tentu tidak akan berganjak dengan pendirian mereka.

Ada satu artikel yang 'nakal' ada menlontarkan satu ungkapan, PR (PKR dan DAP) akan memenangi PRU14 tanpa PAS. Secara peribadi, lontaran itu adalah satu lontaran 'jahat', walaupun ia nampak semacam berilmiah' bertujuan untuk menghancurkan PR ataupun bertujuan untuk melemahkan PAS agar PAS akan terus tercicir sehingga tidak layak ber'gabung' di dalam Pakatan Rakyat.

Perlu diingatkan, kami pernah berse'orang'an berjuang, jadi apa yang nak dirisaukan. Perjuangan kami bukan setakat berakhir di tepian kubur, perjuangan kami mengambilkira halal haram yang akan dinilaikan oleh Mahkamah Rabbul Jalil di akhirat nanti.

Kalau kami membelakangi Agama bermakna kami membelakangi halal haram dan perlu diingatkan "Matlamat tidak menghalakan cara"....."Our intent does not justify the means".

Kalau kamu masih berpegang kepada "The ends justify the means"......teruskan, pendapat peribadi saya akan mengatakan selamat jalan semoga engkau ber'bahgia'.

al-brangionline:

Barcelona pun adakalanya menggigit jari.....huhuhu......

p/s yg peliknya, ramai pulak yg jadi jurucakapnya.....ular lidi bahaya woh