Followers

Tuesday, 10 June 2014

DAP, tolong jaga sensitiviti umat Islam kalau tak nak jaga hati PAS pun.....jangan bercakap meng'kedberi' buta......huhu

Semua orang tahu DAP bersaing dengan MCA dan Gerakan dalam mewakili kaum Cina.

Justeru itu DAP bertindak macam pesakit 'sawan kedberi', 'meranduk' saja bila bertindak tanpa mengambil kira sensitiviti umat Islam yang juga turut memberi undi kepada mereka dalam gerakan me'rudum'kan umno/BN dalam setiap PRU atau PRK.

Kalaulah tak nak menghormati atau mengambilkira sensitiviti PAS selaku kawan dalam Pakatan Rakyat pun.....mungkin DAP merasakan PAS perlu ikut saja kehendaknya atas fahaman PAS memerlukan undi Cina. Kalaulah itu mainan atau bacaan politik DAP, saya merasakan DAP tidaklah secerdik mana dalam berpolitik.

Kalau itulah bacaan politik DAP, sesungguhnya itulah bacaan orang 'buta' kerana DAP lupa mereka juga memerlukan undi dari orang Melayu.

Buktikan bahawa kamu tidak serasis Umno dalam bertindak atau ketika sedang berpolitik, kerana PRK Teluk Intan jelas menunjukkan undi dri kaum Cina merosot, walahal undi dari kaum Melayu meningkat.

Perlu diingatkan, kalau kamu memainkan isu 'HUDUD' untuk menjadi juara kaum Cina yakni ingin meng'nyah'kan MCA dan Gerakan dari persada politik tanahair, kamu telah melakukan kesilapan yang besar.

al-brangionline:

PAS sesekali tidak akan mengadaikan prinsip dalam persaingan dengan Umno.

[sumber .]

p/s Rasanya kenyataan ini lagi berhemah dan berdiplomasi dari mu wahai DAP.