Followers

Tuesday, 29 April 2014

Tak 'serik-serik' lagi, Anwar nih.....lantak hanglah

[" Anwar also reminded Muslims that hudud is just one small component in the wider Islamic moral code which also includes good governance and equality. "]
[" “We cannot talk about hudud when the judiciary and the judges are still not independent. I can give you tens of examples, even including the Shariah courts. Now, who are the ones who will implement this hudud? "]

Pengendalian pemilihan parti sendiri pun tak betul nak cakap pasal good governance......nak pilih calon PRU pun boleh "hijack ahli parti kawan" nak bercakap pasal equality.....ni boleh buat modal lawak mega nih.

Menutup aurat pun salah satu juzuk dalam 'moral code'

Bernikah pun salah satu juzuk dalam 'moral code'

Dilarang berpegangan-tangan atau ber'muqadimah zina' pun salah satu juzuk dalam 'moral code'
Berinstinja', terpulanglah nak guna air, tak ada air nak guna surat khabar lama, kulit kayu, batu etc pun salah satu juzuk dalam 'moral code'.

Dilarang kencing berdiri, dilarang makan-minum berdiri, dilarang dimassage oleh bukan mahram, dilarang beli nombor ekor walaupun tak ke kasino, dilarang makan babi walaupun pun kuah tomyam babi atau pun hanya seketul daging babi masak percik, dilarang makan daging anjing walaupun dimasak 3 rasa, dilarang mengendap bukan mahram mandi bogel, dilarang tengok 'porno', dilarang hisap ganja walaupun untuk tujuan sosial 'sosial' bukan tahap 'gian tegar'.....bukankah itu hanya satu juzuk dalam 'moral code'.....dan banyak lagi etc...etc...etc...

Kalau nak tunggu wujud 'good governance dan equality'...alamat berulatlah punqoq tak beristinja', alamat ramailah anak haram lagi gampang, alamat saban hari remaja belum nikah berpeleseran berpegangan tangan, maka berlambaklah lelaki dayus membiarkan isteri bersalaman bertepuk belakang dan paha janji kerjanya beramanah,adil dan cekap ya lah 'good governance dan equality'lah konon...alamat bungkuslah peniagaan daging ayam kerana ramai sudah beralih arah ke daging babi demi 'good gevrnance dan equality'....gitu.....

Yang hairannya bila kena batu kepala, tahu pulak nak pilih Mahkamah Syariah dalam hal fitnah 'anunya bertemu anunya'......tahu pulak lepas satu rayuan ke satu rayuan, kalau udah tahu ['judiciary and the judges are still not independent']......kenapa merayu, tunggulah wujud ['good governance dan equality'] dahulu, kan itu buang masa, duit dan tenaga?

al-brangionline:
Terpulanglah nak undi ke tidak, tak payahlah nak ber'kluk-klek' lagi Nuar, tak siapa nak paksa hang.
___________________________________________________________________________

Place For Hudud In Malaysia Not Yet Ready, Says Anwar

PIC: The Malay MailPIC: The Malay MailPETALING JAYA: Malaysia does not have the right institutions in place to implement hudud, the controversial Islamic penal code, Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim insisted today.
Anwar called on Islamist party PAS, which has been pushing to implement hudud laws in Kelantan, to engage in meaningful discourse on the matter before presenting its plans in parliament
“I cannot envisage a situation where you try to apply any facet of what we consider important pieces of legislation when institutions are not in place,” Anwar told reporters.
“We cannot talk about hudud when the judiciary and the judges are still not independent. I can give you tens of examples, even including the Shariah courts. Now, who are the ones who will implement this hudud?”
He invited Pakatan Rakyat (PR) component party PAS to engage its allies in “reasoned discourse” before it presents two private member bills in Parliament to allow hudud to be imposed in Kelantan.

“When it becomes rancorous like this, or the exchange is controversial, it is never useful to push through,” Anwar said.
“I think PAS can be persuaded to allow for a healthy discourse, notwithstanding their strong views on this issue.”
Anwar also reminded Muslims that hudud is just one small component in the wider Islamic moral code which also includes good governance and equality.