Followers

Saturday, 26 April 2014

Lu, hang, komer pun sama jer, berbelit-belit

Kata orang, isu 'HUDUD' berjaya 'menutup' cerita2 kerakusan Umno/BN
Kata orang, isu 'HUDUD' berjaya men'diam'kan isu catuan air (khasnya di Selangor dan di nNegeri-Negeri lain)
Kata orang isu 'HUDUD' berjaya meng'hijab'kan keriuhan dan men'yejuk'kan suhu pemilihan PKR
Kata orang isu 'HUDUD' berjaya men'diam'kan punca dan pencarian trajedi MH370
Kata orang isu 'HUDUD' berjaya mengejut dan menakutkan semua lapisan rakyat.serta menyerlahkan 'warna' sebenar manusia yang membeza mereka daripada bertukar dengan 'haiwan'.
Lekeh sangatlah kalau yang dikatakan pejuang dan pendokong kepada keadilan dan kesejahteraan rakyat boleh lupa segala ke'rosak'kan terhadap peradaban manusia termasuk sistem keadilannya,sosialnya,dan bagai-bagai oleh Umno/BN.
Koman sangatlah sebagai seorang yang mengaku Islam terasa malu dan takut-takut berani kepada rakan politik dan musuh politik.
Sengkek sangatlah, lebih gerun kepada kehilangan sokongan (Undi) yang membolehkan hilangnya jawatan daripada mempertahankan Hukum Allah.
'HUDUD' terhina dengan berbagai ungkapan, ramai orang Islam kudung tangan, nak potong tangan panggil saja seorang pemotong daging di pasar, kalau doktor terlibat akan diambil tindakan.....blah...blah...blah.
Ada orang terlampau 'bijak' sehingga mempersoalkan 'priority', ke'wajaran', ke'utama'an, aulawiyyatnya perlaksanaan 'HUDUD'.
Ada juga yang mengatakan bercakap pasal 'HUDUD' bermakna seseorang itu sudah masuk perangkap Umno.
Seseorang boleh menyusun ayat-ayat yang cantik, diselit pulak dengan Bab Perundangan/Perlembagaan agar nampak lebih ilmiah, ditambah pulak petah berpidato dan skil mematikan hujah dan boleh menyakinkan pengundi untuk menolak 'HUDUD', tapi ingat di dalam hati anda akan sentiasa bergelora di antara kebenaran dan kebatilan.
Allah Maha Mengetahui akan segala kekangan dan tentangan dari orang-orang bukan Islam dan orang-orang Islam dalam melaksana atau perlaksanaan sesuatu hukum seperti Solat, Puasa, Zakat, Haji termasuk 'HUDUD'.

al-brangionline;

Semua nal boikot?.....memang benarlah Sabdaan 
Rasulullah SAW,

"Islam telah bermula dengan dagang (asing) dan ia akan kembali dagang (asing), maka berbahagialah mereka yang bersama Islam pada waktu dagang (asing)."

Hadis Riwayat Muslim