Followers

Thursday, 10 April 2014

Kita sudah lama tahu siapa kawan sejati, sejati ke berkawan dengan kita?

HUDUD
MCA : Menentang atas alasan kononnya itu Hudud PAS. Ok fine, mana dia Hudud Umno? Hudud MCA memang tak de lah...lagi pun lu orang boleh pilih mahu hukum bawah Hudud atau bawah biasa punya Law...lainlah kalau lu mahu potong lu punya anu...tapi janga salam faham maa, potong anu itu bukan Hudud, itu J A W I
UMNO Kelantan: Menyokong, Pakar Perlembagaan dari DAP kata kerana mereka nak cari political mileage. Itu kerja hati, kita tak tahu apa sebenarnya yang ada dalam hati mereka. Kita hanya berhukum atas perkara yang zahir, yang luaran...tapi pada adatnya, yang luaran mencerminkan yang dalaman
Umno Pusat : Masih sedang menkaji mahu sokong ke tak sokong. Untung ke tak untung. Industri Pelancungan terjejas ke tidak. Industri hiburan menurun ke meningkat. Sebelah tangan berapa dapat GST. Sebiji kepala berapa pulak GSTnya. Keseluruhanya ekonomi negara ada harapan meningkat dan berkembang ke tidak....Oh rumitnya...Ini kena kumpulkan semua bapak profesor dari kecil hingga sebesar2nya dari semua disiplin ilmu, pakar ekonomi, pakar aeronautic, pakar pelancongan, pakar psikologi, pakar muzik, pakar perfileman dan ibu segala pakar iaitu pakar ibu gamat buat Seminar, Konferens setiap hari
DAP : Pakar Perlembagaan dalam DAP berkata Hudud itu bertentangan dengan Perlembagaan Malaysia walaupun diatas Kepakarannyalah diri sendiri bakal terhumban ke dalam Penjara.
PKR : Masih lagi berdiam diri, berkemungkinan menunggu statement berstrategi dari big boss.
Rasa2nya PKR akan 'setuju' kot, hanya menunggu big boss jadi PM dulu, jadinya prioritynya tunggu big boss jadi PM dulu...Udah dekat dah tak jauh lagi, dah sampai Kajang dah. 12 km saja lagi akan sampailah ke Putrajaya....apa omputeh kata, "Kajang Move - Road To Putrajaya"

Mungkin bagi mereka Hudud itu hak peribadi PAS, sedangkan menjadi PM ini dari segi maqasid Sya'riyyahnya lebih aula kerana dengan jadi PM, kemungkaran akan runtuh...pulak dah
Bagi saya, bentang saja dulu di Parlimen, lepas itu baru kita dapat saksikan siapa dia jaguh dalam permainan politik. Kita akan dapat tengok siapa yang sokong, siapa yang tidak sokong dengan alasan-alasan yg kukuh konon, siapa yang sokong bersyarat, penuh dengan strategi dan siapa yang bukan saja tak sokong tapi bermati-matian menentang. Ini semua tidak menghairankan kerana itulah permainan politik mereka.demi pencapaian ultimate aim politik mereka
albrangionline: Yang dikhuathirkan orang PAS sendiri mempersendakannya, dah terbukti 2-3 orang......jawablah sendiri besok