Followers

Friday, 28 March 2014

Kesian mak dan ayah, 'kerana' adik-adik, mereka merengkok dalam penjara


Adik-adik tak kesian ayah dan ibu ke?

'Kerana' adik-adik, mereka dipenjara

Mintak ampunlah dengan mereka, mintak halalkan setiap tetes susu mengalir suam ke mulut adik-adik.....mintak maaf kerana adik-adik menumpang duduk di dalam kandungan ibu adik-adik sehingga ibu tak selesa nak buat kerja berat selama 9 bulan.

Ucaplah terima kasih banyak-banyak pada ayah dan ibu kerana berjaya menjaga adik sedari umur satu hari hingga pandai meniarap, merangkak, duduk, berdiri, bertatih, berjalan dan berlari sehingga kenal dunia.

Tiada ibu dan bapa tidak sayangkan anak-anaknya, percayalah adik-adik, ibu dan ayah 'buat' sesuatu kerana sayangkan adik-adik.

albrangionline:

Undang-undang yang memperkecilkan hak seseorang mendidik anak sendiri.
____________________________________________________________________

Mahkamah Sweden jatuh hukuman bersalah kepada pasangan Malaysia, dipenjarakan

MARCH 28, 2014
LATEST UPDATE: MARCH 28, 2014 07:36 PM
Pasangan di Sweden Shalwati Norshal dan Azizul Raheem Awalluddin didapati bersalah mencederakan anak-anak mereka dan dijatuhkan hukuman penjara. – Gambar daripada Astro Awani.Pasangan di Sweden Shalwati Norshal dan Azizul Raheem Awalluddin didapati bersalah mencederakan anak-anak mereka dan dijatuhkan hukuman penjara. – Gambar daripada Astro Awani.Pasangan Malaysia yang didakwa kerana mencederakan anak-anak mereka di Sweden dijatuhkan hukuman bersalah oleh Mahkamah Daerah Solna kerana pencabulan serius terhadap integriti anak-anak mereka.
Ibu kepada kanak-kanak, Shalwati Norshal dijatuhkan hukuman penjara setahun dan dua bulan kerana pencabulan serius terhadap anak perempuan dan dua anak lelakinya, lapor The Star hari ini.
Azizul Raheem Awalluddin yang bekerja di Sweden sebagai pengarah Tourism Malaysia dijatuhkan hukuman penjara 10 bulan.
Bagaimanapun beliau dilepaskan terhadap kesalahan terhadap anak lelaki bongsunya.‎
Pada 1979, Sweden menjadi negara pertama di dunia yang mengharamkan hukuman korporal.
Laporan awal mengatakan pasangan tersebut menghukum anak mereka yang berusia 12 tahun kerana tidak menunaikan solat.
Mengikut penahanan pasangan itu, empat adik-beradik tersebut pada mulanya diletakkan di bawah penjagaan keluarga bukan Muslim, mencetuskan kemarahan rakyat Malaysia, selepas anak-anak berkata mereka tidak gembira dan rindukan ibu-bapa mereka.
Laman Facebook yang bernama "Bring Shal and Family Home", melobi pembebasan pasangan tersebut mendapat lebih kurang 20,000 'like'.
Pihak berkuasa Sweden kemudiannya membenarkan anak-anak pulang ke Malaysia.
Setibanya mereka, mereka dijemput oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, yang berkata Putrajaya akan cuba sedaya-upaya untuk membantu pasangan Malaysia itu mempertahankan kes mereka. – 28 Mac, 2014.[sumber .]