Followers

Friday, 14 March 2014

Ahmad Maslan memperendahkan intelektual kaum Cina Kajang?

Ini bukan pasal dollar and centlah wahai Ahmad Maslan.

Apa, di negeri BN perintah semua kaum Cina untung atau di negeri PR perintah semua kaum Cina rugi.

Tak dak akai ka?

Peluang dan ruang dalam perniagaan atau bantuan, soal ras tidak jadi isu wahai Encik Ahmad Maslan, yang penting ialah keadilan.

Kalau Encik Ahmad Maslan bercakap ikut garisan untung rugi kalau kaum Cina undi BN, cer cerita sikit bagaimana kaum Melayu?......kalau ikut hukum rule of thumb setiap yang untung mesti ada yang rugi....jadi kalau kaum Cina mahu untung (kalau undi BN), kaum Melayu?

Dalam PR, kita mahu semua kaum untung.....dok gitu Kak Wan?

al-brangionline:

Haiya!!! itu olang pun adaaa kaaa? [sumber .]
______________________________________________________________

Ahmad: Cina mahu untung kena undi BN


Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan mahu pengundi Cina di Kajang mengundi calon MCA yang mampu memberi lebih keuntungan kepada DUN itu.

Menurut Ahmad masyarakat Cina mementingkan 'untung' maka undian kepada calon BN Chew Mei Fun mampu membawa keuntungan tersebut.

"Orang Cina pilih untung. Meniaga mahu untung, politik pun mahu untung," kata beliau selepas mengunjungi masyarakat di Pasar Malam Kampung Baru Sg Chua hari ini.

Menurut Ahmad Maslan, Chew mempunyai kelebihan besar berbanding calon PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang tiada hubungan dengan kerajaan pusat.

"Pengundi Cina di sini perlu ingat Chew Mei Fun dibantu dan didokong perdana menteri, timbalan perdana menteri dan menteri-menteri.

"Wan Azizah tidak ada hubungan langsung dengan kerajaan pusat. Yang dapat peruntukan besar ialah Chew Mei Fun yang ada peruntukan dari Kementerian Kewangan," kata beliau yang juga timbalan menteri kewangan.

Ahmad hari ini mengiringi Chew ke beberapa kawasan untuk mengedar risalah BN kepada pengundi.

Mereka menghabiskan masa kira-kira 30 minit melawat setiap gerai jualan dan bertemu dengan peniaga dan pengunjung yang lalu di situ.

Mereka turut memberikan risalah kepada beberapa kenderaan yang lalu lalang di kawasan tersebut bagaimanapun beberapa pemandu enggan membuka tingkap untuk beramah mesra bersama Ahmad dan Chew.

Pengundi Kajang bakal memilih Adun baru 23 Mac depan selepas penyandang Lee Chin Cheh meletak jawapan pada 27 Januari lalu.