Followers

Friday, 28 February 2014

Rakyat Selangor lagi PENTING atau Anwar?.....kami 'kuli batak' pun nak tahu jugak pasal MOU tu

Mana lebih penting rakyat Selangor yang membayar cukai...yang memberi undi atau Anwar?

Betul Anwar ialah penasihat ekonomi Negeri Selangor, tapi secara logiknya EXCO dan ADUN Negeri Selangor yang patutnya tahu dulu isi kandung MoU  yang Tan Sri Khalid sudah turun tandatangan semalam.

Jatuh bangun ialah rakyat Selangor...sakit sihat ialah rakyat Selangor...'miskin-kayap' ialah rakyat Selangor...yang nak bayar bill air nanti ialah rakyat Selangor.

Apa keperluan mahu tunggu Anwar balik dari Jepun baru nak maklum ke dia?

Apa hak Anwar ke atas rakyat negeri Selangor?

Sekarang sudah nampak Selangor ini semacam 'HAK MILIK KEKAL' parti tentu.

Semasa dalam 'lubang' Umno dulu bolehlah.....seolah-olah harta rakyat menjadi seolah-olah harta Umno harta Umno.

Ingat, jatuh bangun Selangor kelak yang menangung 'perit'nya ialah rakyat Selangor, bukannya Anwar.

al-brangionline:

Hairan jugak 'bakal' MB tak tahu menahu pasal MoU....cit...cit...cit
______________________________________________________________________
Khalid Akan Dipanggil Perjelas MoU Air Selangor Kepada Anwar - Azmin

PETALING JAYA: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan diminta untuk memperjelaskan mengenai butiran penuh Memorandum Persefahaman (MoU) di antara Kerajaan Selangor dan Kerajaan Persekutuan berhubung projek loji rawatan air Langat 2.
Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali berkata, Menteri Besar akan dipanggil untuk memberi taklimat kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebaik sahaja beliau pulang dari Jepun.
"Kami mahu mendengar cerita di pihak Khalid kerana ramai yang masih tidak mengetahui mengenai butiran berkenaan. Kita bimbang sama ada akan terdapat kenaikan harga tarif air dan sama ada masih terdapat air percuma bagi Selangor," katanya pada Khamis.
Laman rasmi Facebook Anwar menunjukkan bahawa Ahli Parlimen Permatang Pauh itu kini berada di Jepun.
Dilaporkan bahawa beberapa pemimpin PKR tidak dimaklumkan mengenai MoU sebelum negeri itu menandatangani perjanjian berhubung penstrukturan semula air dan tidak dipastikan sekiranya Khalid mendapat sokongan daripada pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat mengenai perjanjian itu.
Azmin, yang juga Ketua PKR Selangor berkata, peguam parti akan dirujuk untuk memastikan perjanjian itu mengikut dasar-dasar Kerajaan Pembangkang.
"Kita masih memerlukan penjelasan lanjut," katanya.
Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil , bagaimanapun berkata, beliau dimaklumkan bahawa Khalid bersiap sedia untuk membuat pembentangan mengenai penstrukturan semula air itu kepada semua pemimpin Pakatan Rakyat.
"Saya tahu beliau akan memberi taklimat kepada semua pemimpin Pakatan Rakyat dalam beberapa hari akan datang," katanya sambil menambah bahawa ramai pemimpin Pakatan Rakyat meminta untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai isu air tersebut.
"Saya fikir usaha untuk membentangkan dengan lengkap amat dialu-alukan," kata Fahmi.[sumber .]