Followers

Thursday, 20 February 2014

Anak2nya yang 'dahsyat' atau Mak-bapaknya lagi 'teruk'.....nilailah sendiri

Tidak terlintas nak menyalahi mana-mana.

Tapi jangan dalam nak mencari 'kebenaran' di negara orang bukan Islam, perhubungan anak-anak dengan mak-bapak menjadi renggang seolah-olah hilang pertalian darah.

Tak boleh ke mereka ini bersatu semula di dalam 'saraf kekeluargaan' di bawah payung Islam.

Apakah perasaan kasih sayang antara anak dan mak-bapak sudah tercabut?

Marilah bersama kita berdoa agar dipermudahkan Allah agar 'tali-kekeluargaan' tersimpul kembali.

al-brangionline:

Islam akan tercemar apabila kes ini mendapat liputan keseluruh dunia....dan memang itu pun 'kerja' orang  Barat
_______________________________________________________________________

Saya Dipukul Lebih Seribu Kali Setahun - Anak Pasangan Malaysia Di Sweden
STOCKHOLM: Anak lelaki pasangan Malaysia di Sweden yang dibicarakan atas dakwaan mendera berkata dia dipukul 'lebih seribu kali' dalam masa setahun.
Menerusi rakaman video yang dibuat oleh polis Sweden pada Disember lalu, Ammar berkata ibunya Shalwati Nurshal sering memukulnya apabila dia menghentak-hentak kakinya atau menonton video di YouTube dan tidak bersama keluarga untuk makan malam.
Shalwati dan suaminya Azizul Raheem Awalluddin iaitu pengarah Tourism Malaysia di Stockholm, dibicarakan pada hari kedua di Mahkamah Daerah Solna di sini atas tuduhan mendera anak-anak mereka.
Ammar yang kelihatan gementar pada permulaan video itu bertanya jika ibu bapanya akan mengetahui mengenai temuduga tersebut.
"Saya rasa selepas ini ibu bapa saya tidak suka saya, tidak sayang saya. Saya bimbang ibu bapa saya akan pukul jika mereka tahu saya tidak di sekolah," kata Ammar (temuduga telah dijalankan oleh pihak polis semasa waktu sekolah dengan kebenaran penolong guru besar).
Ammar menerangkan tiga insiden yang menyebabkan dia dipukul iaitu memasang muzik dengan kuat ketika dia sepatutnya menyiapak kerja rumah; apabila bergaduh dengan kakaknya Aishah semasa hendak ke sekolah dan ketika dia belajar al-Quran dengan ibunya.
Shalwati dan Azizul Raheem kelihatan suram semasa menonton temuduga yang dipertontonkan ketika perbicaraan itu dengan Shalwati menggigit bibir dan suaminya menundukkan kepalanya.
Apabila ditanya jika adik-beradiknya turut sering dipukul, Ammar mendakwa mereka hanya dipukul kadang-kadang jika dibandingkan dengannya.
Walau bagaimanapun, Ammar beberapa kali menyebut bahawa dia 'layak dipukul' kerana menurutnya hukuman itu dibuat kerana tindakan yang sering melakukan kesalahan.
Apabila ditanya siapa yang menentukan hak untuk dia dipukul, Ammar berkata dia yang menentukannya sendiri.
Perbicaraan disambung pada Khamis. [sumber .]