Followers

Thursday, 27 February 2014

Ah Liang, apa pasat lu cari Anwar mahu 'hantam' dia?

Haiya! Weh Mr. Tan Keng Lian, apa pasal mahu cari Anwar mahu kasi lu punya memorandum?

Banyak pandai lu, kanan lu puji, kiri lu kasi hentam.

Apa pasal lu tak dak hantar memorandum sama itu PM, Ex-PM pasal itu royalti minyak sama Kelantan, Terengganu pun?

Dengan Anwar lu ada 'tulur'.....sama itu Mahathir. Najib pun, lu macam tikus di Pulau Jerejak, tengok orang, lari masuk laut oh, haiya!

Kalau itu Anwar sudah jadi MB ke PM ke, lu masih berani hantar memorandum?

Saya ingat lu itu jam kena 'grind' jadi gandum oh, haiya!

Itu Khalid ah Mr. Tan Keng Lian, banyak pandai oh, win-win situasion......itu Langat II ke Langat III tadak hal punyer bukan macam lu orang handle itu toll, konsesi sepanjang hayat...mana ada whole life punyer, semua orang akan mati oh...saya mati, lu mati, Najib sama Mahathir pun.....banyak teruklah BN...betoi ka?

al-brangionline;

Bila lu mahu masuk PR?.....dalam BN Gerakan serupa itu ulat dalam belas (beras)...ada-tarak sama saja...betoi ka?
___________________________________________________________________________

Ketua Pemuda Gerakan Serah Memorandum Kepada Anwar Berhubung MoU Isu Air Selangor
PETALING JAYA: Ketua Pemuda Gerakan, Tan Keng Liang pada Khamis menyerahkan memorandum kepada Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung memorandum persefahaman (MoU) antara Kerajaan Persekutuan dan Selangor yang ditandatangani pada Rabu.
Tan berkata, usaha Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam pelaksanaan MOU tersebut seharusnya dijadikan iktibar kepada Pakatan Rakyat dalam projek masa depan yang dapat membantu rakyat.
"Pakatan Rakyat harus menerima secara terbuka usaha tersebut tanpa mengenakan sebarang kelewatan. Datuk Seri Anwar sebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat haruslah meneliti semula polisi Pakatan Rakyat dalam menerima projek-projek dan usaha-usaha daripada Kerajaan Pusat untuk membantu rakyat.
"Kami berharap Mou semalam (Rabu) antara Kerajaan Selangor dan Kerajaan Pusat di bawah Barisan Nasional (BN) akan menjadi satu titik mula yang baharu antara hubungan di negeri-negeri Pakatan Rakyat dan Kerajaan Pusat.
"Ia (Mou) merupakan satu iktibar yang baik buat Pakatan Rakyat pada masa depan, " katanya selepas menyerahkan memorandum berkenaan yang diterima oleh Setiausaha Politik Anwar, Mohd Shukri Md Saad sebagai wakil di Ibu Pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini, Khamis.
Kerajaan Persekutuan dan Selangor pada Rabu menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bagi menstrukturkan semula industri air di Selangor.
Langkah berkenaan juga dilihat sebagai membuka laluan kepada pelaksanaan Loji Air Langat 2 (Langat 2) yang tertangguh sejak 2010.
Tan turut berkata, Pakatan Rakyat seharusnya perlu melangkah ke hadapan dengan mengetepikan perbezaan politik.
"Apa yang dilakukan oleh Tan Sri Khalid apalah betul. Kita menyokong sepenuhnya terhadap penerimaan beliau dalam usaha yang dilakukan oleh Kerajaan BN di negeri-negeri di bawah pimpinan Pakatan Rakyat.
"Kerajaan Pusat tidak mengetepikan mana-mana pihak termasuk kerajaan Pakatan Rakyat selagi kerajaan negeri dapat menerima usaha-usaha dan inisiatif daripada Kerajaan BN, " katanya.
Menurut Tan, beliau berharap penerimaan dikalangan Pakatan Rakyat seharusnya konsisten dan tidak bergantung pada satu projek sahaja.
"Kerajaan negeri di Kelantan, Pulau Pinang juga Selangor perlu konsisten terima mana-mana yang baik untuk rakyat tanpa menyebabkan sebarang kelewatan," katanya.[sumber .]