Followers

Monday, 6 January 2014

Umno 'Musang Berjanggut'...'Kaki Temberang Kuat Kentut'Setiap kali Umno tersepit setiap kali itulah dicarinya PAS kononnya 1Bangsa, 1Aqidah, 1Qiblat, 1Al-Quran......

Takkan nak jawab bab Ketuhanan, bab Aqidah, bab Keimanan pun masih terkial-kial, teraba-raba mintak tolong dengan PAS.....katanya Tok Ppetinya ramai.....takkan semuanya terkedu mintak restu orang nombor satu agar jawapan nampak kelas dan jitu?

Umno udah bercelaru, terpaksa gunakan 'Kalimah Ketuhanan' sebagai 'trump-card', kononnya dengan permainan itu rakyat akan nampak PAS sudah lesu dalam menangani rakan dalam Pakatan.

Yang sebenarnya ahli, penyokong dan pendokong PAS usah terpedaya dengan permainan (dibaca dengan per'judian) Umno yang sudah kelemasan ini.

Balik2 lagu lama.....balik2 lagu 'Anak Kecil Bermain Api'...balik2 isu 'Kalimah Ketuhanan'......Umno tahu orang Melayu akan cair longlai bila didendang dengan kedua2 sentimen itu......Umno tahu orang Melayu amat pantang dengar istilah 'merempat...'bangsat'......tapi boleh ke orang Melayu percaya lagi kalau pemimpin Melayu bercuti jauh naik jet ke luar negeri......sambut hari ulangtahun kelahiran di hotel mewah ketika rakyat kais pagi makan pagi tapi komer sesedap hati mentedarah. [sumber .] [sumber .]

Umno ingat semua orang Melayu boleh di jadikan 'pak dogol-wayang kulit' yang setia bergerak ikut rentak pak dalangnya?

Penyokong tegar Umno yang sudah berkepala hotak bercampur-baur 'antah, lada kering, serbuk kari, beras hancur ber'ulat' seperti 'bungkusan-beras' yang dipikul oleh Tun Nila Utama dalam cerita 'Musang Berjanggut' mungkin boleh terikut dan terarah begitu.

Tapi orang Melayu sekarang majoriti lelakinya sudah semacam 'Tun Nila Utama' dan yang perempuannya sudah seperti 'Puspangi'.....cuma 'pemain'-'pemain'nya masih lagi berwatak 'Musang Berjanggut' termasuk 'Tok Peti'nya yang masih selesa dalam zon selamatnya.....di Pura Cendana.....mereka ber'gumbira', rakyat 'merana'.

al-brangionline:

'Musang Berjanggut......Kaki Temberang Kuat Kentut'