Followers

Tuesday, 24 December 2013

Zamihan lwn Shahidan : Pertembungan 'gedebe' agamawan dengan 'Buranku' politikus?

Saya pernah dengar nama Shahidan Kassim tapi tak pernah mengenalinya.....katanya semasa menjadi Menteri Besar Perlis tersangat 'gedebe' orangnya terutama dengan lawan dan kawan yang tak se'aliran' dengannya. dan juga dengan penjawat awam di Perlis.

Semenjak jadi Menteri ke'gedebe'annya terbawak2 hingga buat keluar kenyataan yang jadi bahan untuk peserta 'RajaLawak'.

Manakala Zamihan langsung tak pernah dengar namanya dan tak pernah berjumpa dengannya.....kalau boleh tak nak berjumpa takut nak tergelak bila dia berceramah ala-ala pakar 'Syiah' dan 'Wahabi'......dengar ceritanya pulak dia ni ada PhD.....ah.....kalau setakat PhD buat research kenapa masyarakat Melayu dan India gemar sangat dengan 'Cendol' pun boleh dapat PhD......maka dapatlah gelaran 'Doktor Cendol'.....tapi jangan disingkatkan.....kalau disingkatkan akan jadi 'Doktor nDol'.

Kalau dihujahkan penjawat awam tak boleh mencabar Menteri......KSN kena rujuk pada 'General Orders'.....pasal dan klausa berapa yang kata tak boleh.....yang Menteri pulak, yang tersangat 'gedebe' dan buat kenyataan ikut 'skrip' semacam 'Buranku - Japanese Puppet Theatre'....itu biasalah kena tanyalah Umno, itu sudah menjadi 'uruf' bagi Umno. [sumber .]

al-brangionline:

Dalam hal ini kira seri ah.....2 x 5 = 5 x 2