Followers

Thursday, 26 December 2013

Umno si-'pemalu kucing'.....pagi ajak bersatu...petang dia 'kencing'

Semua orang tahu Umno ni punyalah banyak wajah.

Hari-hari tertentu dengan baju cekak musang bersamping songket bersongkok hitam 7 inci setengah lagak macam orang 'warak' berbudi luhur nak tolong bangsa.

Hari-hari tertentu pulak dengan baju putih bersut hitam bertali leher melangkah laju ke pejabat lagak macam korporat mengejar masa agar bangsa sendiri tidak ketinggalan.

Bila tiba hari Jumaat atau hari kebesaran Islam ada juga sorang dua yang mengenakan jubah putih berketayap putih......hati pun nampak semacam 'putih' aje lagak semacam tok khatib nak menyampai khutbah.

Bila hati rasa gundah, segala kerja buat masih lagi gelisah.....apa yang dibuat masih lagi rakyat kata salah.....apa lagi lipat ihram terbang buat Umrah.

Tapi yang hairannya 'khazanah' masih tiris mencurah-curah......dalam pilihanraya 53% rakyat menolaknya sudah........hanya bergantung dengan 47% untuk memerintah lantas menaikkan itu ini hingga harga barang ke parasa bahu...pastu marah2.....bertanyakan, "apa lagi lu mahu?"

Apakan daya...nak marah lebih2 nanti "1Malaysia" jadi barang mainan, baik diserahkan pada yang 'gagah perkasa' yang dijadikan bagai 'budak suruhan' seperti DI SINI ......alahai.....

al-brangionline:

'perkasa' yang jujur ikhlas......mengaku perkara yang benar.....dok gitu bro?