Followers

Thursday, 21 November 2013

Kalau calon dalam radar sendiri tak ada, calon2 yang lain dikatakan cai Umno.....weh ngko tu bukan datang dari tut...tut...Umno?

Pada masa posting ini ditulis, Pemilihan Dewan Pemuda PAS Pusat dan Dewan Muslimat PAS Pusat sedang berjalan. Dan besok akan diadakan Muktamar PAS Pusat serta ada pemilihan.

Blog dan FB kepunyaan al-brangionline tidak pernah promosi calon secara direct tapi pernah hantar posting berkaitan kaedah pemilhan pemimpin serta fikrah yang perlu dimiliki oleh pemimpin yang akan dipilih.

Terpulang ke atas kebijaksanaan perwakilan untuk memilih pemimpin dan setiap pemilihan akan dipertanggungjawabkan kepada Allah SWT.

Tiba-tiba ada sorang blogger tu memberi gelaran budaya 'CAI-Umno' telah meresap dalam PAS kerana semata-mata pengedaran senarai calon-calon yang mungkin bukan dalam radarnya barangkali. Atau adakah kerana semata-mata ada sorang calon tiada ditonjolkan melalui 'hand-bill' dan sebagainya.......

Semenjak bila pulak PAS mesti ikut 'telunjuk' mana-mana 'macai'?

Mungkin posting dari Blog ini boleh dibaca untuk buat penilaian sendiri.

al-brangionline:

Jangan lupa, sesetengah tu bukan jer jadi 'macai' umno'.....malah memang lahir atau keluar dari .....tut...tut...umno......ingat sikit....