Followers

Tuesday, 5 November 2013

Jatuh ter'timpa' tangga, hidung tercium 'taik ayam' candu : Mukhriz dengan 'mukhlis' 'turun'?


Dalam pertandingan Naib Presiden, beliau di'reject' oleh Umno walaupun ayahnya ber'baji' di belakangnya.

Kenapa beliau ditolak sedangkan ayahnya dikatakan masih di'sukai' oleh ahli Umno?

Adakah Umno hanya mengambil kesempatan di atas 'vokal'nya yang dikatakan boleh mempengaruhi pengundi di Malaysia?

Kemenangan Umno merampas kembali Kedah dalam PRU13 dulu pada mulanya dikatakan 'promosi' yang cukup hebat iaitu Mukhriz akan dilantik sebagai MB di negeri jelapang padi ini......tetapi apabila Mukhriz ter'pelanting' di'singkir'kan dalam perebutan Naib Presiden barulah saya boleh terima bahawa kekalahan PAS mengekalkan Kedah di antara sebab musababnya ialah krisis dalaman dan faktor 'hujan duit' dari Umno dan bukan kerana faktor Mukhriz.

Sekali lagi kekalahn Umno di Sg.Limau membuktikan pengundi menolak Mukhriz dan juga kebijakan pengundi yang hanya makan umpan tapi menolak joran.

Jika ini berlaku di negara Jepun sudah tentu wakil rakyat Jepun itu akan mengundur diri dengan terhormat......tetapi bila agaknya ia akan berlaku di Malaysia?

Lawak yang dibawa oleh pemimpin umno yang kuat mengampu......skrip standardnya boleh buat ramai orang terkedu urat kentut menahan gelak besar.....di antaranya, "Kita menang dalam kalah"...."PAS menang Mikhriz tak kalah"....." Jamil yakin peluang BN tambah undi 5 tahun lagi ".....itulah contoh 'puak-puak' ni mempunyai 1Fikir yang terbit ikut celah lutut.

al-brangionline:

Turunlah dengan ikhlas sebelum majoriti rakyat 'menendang' kamu keluar.