Followers

Tuesday, 26 November 2013

Calon KP PAS yang kalah, Zulhazmi Sharif.cadang Husam jadi PJ Kelantan...kenapa?...jom...

Saya tidak mahu masuk campur cadangan orang bijak pandai.....sudah tentu dia memang mendalami apa yang berlaku di Kelantan luar dan dalam. Sudah pasti dia lagi bijak dengan percaturan politik Kelantan walaupun dia duduk di Kuala Lumpur.

Saya hanya memanjangkan saja cadangan Zulhazmi Sharif (calon Ketua Pemuda yang tewas) agar Husam dilantik jadi Persuruhjaya PAS Negeri Kelantan di blog ini.

Buat masa sekarang Persuruhjaya PAS Kelantan di pegang oleh TG Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Timbalan Persuruhjaya I dipegang oleh Menteri Besar manakala HUsam pegang Persuruhjaya II diikuti Nik Amar sebagai Persuruhjaya III.

Walau pun tidak semestinya siapa jadi PJ dia jugak mesti jadi MB atau pun exco tetapi lazimnya siapa jadi Persuruhjaya dialah jadi MB atau paling tidak jadi EXCO.

Ada orang kata bila Husam di'pinggir'kan dari jemaah EXCO Kelantan bermakna bermulanya kehakisan keyakinan pengundi Kelantan yang boleh mengakibatkan Kelantan akan dirampas oleh Umno dalam PRU14 akan datang.....itu hanya andaian.....ia boleh jugak berlaku sebaliknya...pun itu jugak andaian.

Hanya TG Nik Aziz dan keseluruhan jemaah pimpinan Negeri Kelantan yang tahu apa letak duduk keadaan sebenarnya dalam kes Husam ter'cicir' dan hampir-hampir Husam tewas kepada Mahfuz dalam saingan pertandingan jawatan Naib Presiden PAS dalam Muktamar yang baru berlalu di hujung minggu.

Ahli, penyokong dan pendokong PAS di luar Kelantan masih lagi kabur dalam isu Husam yang hanya 'Sekadar diPinggiran' dalam PAS Kelantan.

Jadi saya rasa sudah tentu pihak yang mencadang itu sudah buat 'homework' menyelami hati budi rakyat Kelantan kerana saya yakin sebagai seorang peguam beliau tidak membuat sebarang cadangan dengan emosi. [sumber .]

al-brangionline:

Mungkin selepas ini akan ada cadangan si anu...si anu jadi Menteri Besar pulak......

p/s sekurang2nya taklah macam yang kat Tanjung tuh....siap ugut nak keluar Pakatan Rakyat....mampuih habaq hang