Followers

Saturday, 15 June 2013

Anwar jumpa lagi Najib di Jakarta?......Muhyiddin tak jeleske?...PAS tak pun.

Gambar sebagai hiasan

Kenapa mesti disensasi dan dispekulasikan?
Kata orang-orang tua, tak ada angin tak mungkin pohon boleh bergoyang......tak ada bangkai tak mungkin ada gagak...tak ada taik tak mungkin ada langau...tak ada penonton tak mungkin ada panggung...tak ada lagu tak mungkin ada irama.

Kenapa tanya Muhyiddin jeles ke tidak?
Mahu dia tak jeles......kan inilah peluang terakhir dia nak jadi Perdana Menteri....itu bergantunglah sejauh mana dia rasa dia kuat untuk lawan Najib dalam pemilihan Umno nanti.

Kenapa kata PAS tak jeles pun?
Memang tak jeles pun. Kalau berjumpa betul2 ke atau hanya terserempak berselisih bahu dan berhenti pekena Bakso Jawa serta minum jamu rapat sepakat-kapit berikat ke.....lantak komer le.
Ini bukan kali pertama......sebelum PRU13 dulu pun Anwar pernah buat perjanjian "_ _ _ _ _ _ _" dengan Najib di bumi 'Garuda Berwali songo' ni.

Takkan tak jeles sikit2 pun?
Apa nak jeleskan......kan kedua2nya lahir dari 'lubang' yang sama......mereka saling tahu-menahu luar dan dalam hati budi masing-masing.....mereka saling faham-memahami bahasa badan masing-masing macam si-kembar siam, satu badan...satu perasaan walaupun berkepala dua.

Apa kata macai kedua2nya nanti?

Oh itu pertemua biasa di antara Perdana Menteri dengan bakal Perdana Menteri.
Lagi pun pertemua itu mungkin berlangsung di dalam keadaan terang benderang...bukan dalam gelap......jauh sekali tengah-tengah berbincang ada Wak Supir pergi tutup 'main switch' lalu 'Black-out' kerana dalam gelap boleh menimbulkan fitnah......haha
Pertemuan itu untuk berbincang bagaimana nak bubarkan SPR...lepas tu nak bubarkan Parlimen untuk PRU semula...sebelum itu kena buat banyak lagi 'Black-out505' di seluruh negara sebagai justifikasi pembubaran Parlimen.
Kalau para huffaz diumumkan dapat insentif, para pendemo juga akan diberi insentif mengikut jam dan jaguhnya akan diberi anugerah negara serta ada berjala atas karpet merah.

Apa spekulasi pertemuan ini?

Oh macam-macam......mungkin Najib tak mahu Ku Li atau Muhyiddin menumbangkannya...jadi dia perlukan ke'pakaran' serta ke'licik'an Anwar selama ini untuk bantunya kekal dengan syarat dia akan jaga Anwar dan parti Anwar......atau......

Mungkin Najib akan cuba pujuk Anwar dan parti Anwar berhijrah secara en bloc dan akan serah jawatan PM pada Anwar dengan syarat Anwar akan jaganya........oi dahsyatnya....tak mungkinlah...tapi tak mustahil kan?.......atau......

Mungkin Najib dan Anwar akan 'letak senjata'......masing-masing tak akan serang menyerang sehingga PRU14......atau......

Bermacam-macam lagilah.

[sumber .]

al-brangionline:

Walau apapun kesangsian tetap akan wujud