Followers

Wednesday, 3 April 2013

Sah dan Sahih Parlimen bubar hari ini 3 April 2013......tapi kenapa muka2 deme tension macam tunggu turn nak bersunat ye?....alahai.....


Sudah sekian lama tak tengok TV pak cai.....tapi tepat jam 11.30 tadi terpaksa jugak tengok.

Terpaksa tengoklah jugak, kerana dengar citer harini deme nak umum bubar Parlimen.

Lebih kurang 11.31 pagi kelihatan orang no.1 dan no.2 negara menghampiri rostrum......kedua2nya kelihatan amat tension......kalaulah boleh recall zaman kecik2 dulu......sebiji macam muka orang nak masuk jawi a.k.a. bersunat......kenapa ye?...rasaner muka orang nak jawab nikah pun tak sepucat dan tension macam tu.....Adakah terbubarnya Parlimen terasa sakit?.....Mahu tak mahu maka dia umum jugak bahawa Parlimen Malaysia dibubarkan berkuatkuasa hari ini 4 April 2013 setelah mendapat perkenan ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di Pertuan Agong.

Pengumuman bubar hanya lebih kurang seminit tapi sempat lagi berkempen menagih simpati selama 15 minit......selepas itu bersalaman dengan 'Menteri-Menteri expired' dengan muka senyum tak senyum...masam tak masam...tension...berdebar dan terasa semacam sedih pilu......apa pertanda ye?

Perlu diingat wahai 'Menteri-Menteri expired'.....sekarang adalah tempoh 'caretaker government', jangan 'rembat' semacam segala harta Kerajaan Malaysia seperti kenderaan resmi, RTM, Agensi-Agensi Kerajaan yang lain termasuk bangunan untuk kegunaan parti Umno.

al-brangionline:

Secara jujur saya lihat satu macam kepelikan ketika pengumuman dan ketika bersalaman dengan 'geng-geng expired'......pucat, berdebar...senyum tak senyum...masam tak masam.....apa petunjuk ye?