Followers

Tuesday, 2 April 2013

Mak Cik mata bundar dan Abang Misai tentu terbeliak biji mata bila berhadapan dengan Brig Gen (B) ni.


Sorang demi sorang orang 'Askar' dan orang 'Polis' masuk Pakatan Rakyat, samada PAS atau PKR.

Kenapa fenomena ini berlaku?

Faham-faham sendirilah......bila sudah dapat jawapan, simpan elok-elok dan gunakan jawapan itu dalam saluran mengundi nanti.

Kalau-kalau ada orang amenu yang perasan tahu sikit-sikit dalam bab Agama atau tahu lebih dalam Agama, tentu mereka akan terkedu...terbeliak biji mata bila dapat tahu Brig Gen (B) Datuk Najmi Ahmad akan menjadi calon PAS di Parlimen Baling dalam PRU13 nanti.......dan 'mak cik bermata bundar' dan 'abang misai lipan bara' tentu tersenyum lesu bila memikirkan kawasan mana lagi yang tinggal untuk mereka turut bertanding.....haha.

..Ish ish ish.....bila masa pulak orang amenu tahu lebih? Kalau mereka tahu lebih dan ikhlas dalam ilmu Agama Islam sekali pun, sudah tentu mereka tidak akan bersekongkol dengan puak-puak sekular amenu yang lain.

Kebanyakan ahli Agama lain hanya pandai dan mendamba diri untuk menjaga perut dan apa-apa yang di bawah perut saja......( memang pun Agama menganjurkan kita menjaga makan dan menjaga syahwat)....ha ha ha hanya pandai jaga tembolok persis ayam jantan.....patuk dan patuk dan patuk dan 'menindih'.....kikikikiki.....

al-brangionline:

Salute sambil mengangkat topi pada Datuk Brig Gen (B)

p/s......kalau big boss dah sokong PAS...abang-abang misai lain apa macam?

_______________________________________________________________

KUALA LUMPUR: Bekas Pengarah Kor Agama Angkatan Tentera (Kagat) yang baru mengisytiharkan menyertai PAS hari ini, Briged Jeneral (B) Datuk Najmi Ahmad akan bertanding di Parlimen Baling pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti.

Ketua Pemuda PAS Malaysia, Nasrudin Hassan pula akan bertanding di Parlimen Temerloh sementara Timbalan Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan, Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi yang akan bertanding di Parlimen Titiwangsa.

Perkara tersebut diumumkan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut sebentar tadi.
 [ sumber .]