Followers

Friday, 21 December 2012

"Amanat" : Antara tenat dengan terkulat-kulat......alahai.....

Isu 'Amanat' adalah isu yang dibangkitkan setiap lima tahun.

Setiapkali dekat dengan PRU maka isu ini akan dibalut dengan 'tepung' dan di'goreng' semula siang dan malam oleh tok cai-tok cai umngok.

 Isu ini bermula dari semenjak tahun 1981 lagi yakni kira-kira 31 tahun yang lalu iaitu ketika Tg Abdul Hadi Awang berceramah di Kampong Banggul Peradong pada 7 April 1981.

Itulah mentaliti puak-puak umngok dalam saat tenat dan sudah terkulat-kulat menghadapi PRU13 nanti......asalkan apa yang tercapai tangan akan digunakan sebagai senjata......janji mereka 'selamat'.

Maka berdegar-degarlah tok cai-tok cai...tukang-tukang salak memberi arahan (kononnya 'mereka' nak tunjuk mereka berkuasa') kepada TGHA menarik balik 'Amanat' itu.

Amboi......apa komer yang kat opis Agama tu buat?  Udah 31 tahun yeop, takkan tak siap-siap lagi kertas siasatan? Takkan tak jumpa-jumpa lagi kitab rujukan atau memang komer udah beruban-uban rambut tapi masih tak faham-faham?

Kalau komer udah angkat tangan tak boleh nak lawan (lawan hujah yeop, jangan tersalah faham pulak).....tunggu selepas PRU13 nanti komer beri tandatangan boleh berehat awal...duduk diam-diam kat surau, dengar pengajian......alahai...

albrangionline:

Asal ada PRU...ada 'Amanat'...asal ada 'Amanat' ada PRU...31 tahun dah berlalu yeop.