Followers

Sunday, 18 November 2012

PAS doa musnahkan Umno, BN : Semua Amin.....tiba-tiba Harussani dan Asri ter'menggeliat labu-betisnya'?...kenapa ye?...ikuti di sini...PAS mendoakan agar Umno dan BN 'hancur musnah......hanyut serta tenggelam serta lenyap' di muka bumi ini.' [sumber .] [sumber .]

Penyokong dan pendokong PAS mengaminkan doa itu.

Kenapa dengan tak semena-mena kedua-dua Tok Syeikh. Harussani dan Asri ini tersedak...bersin dan menggeliat seperti kejang labu betis?

Wahai semua penyokong dan pendokong Umno yang 'cendikiawan'......sesungguhnya Umno dan BN hanyalah dua pertubuhan yang tidak bernyawa......barang yang tidak bernyawa ada dua jenis......satu yang tidak berbau seperti kayu mati akibat kekeringan...jenis yang ini tidak membawa apa-apa mudarat.

Yang kedua ialah jenis yang berbau seperti bangkai...jenis yang ini ia membawa mudarat kepada manusia samada dari segi baunya yang busuk meloya dan juga ia boleh mengundangkan penyakit.....maka seharusnya jenis yang ini hendaklah di'tenggelamkan ke dasar lautan ataupun di 'tenggelami' ke perut bumi sebagai kata orang putih, 'prevention is better than cure'.

Justeru itu wahai pak-pak kiai yang bijaksini, PAS bukan mendoakan 'batang tubuh' ahli-ahlinya tapi hanya mendoakan parti Umno dan BN yang tidak bernyawa itu musnah.....jangan bimbang...bukan kepada orangnya atau ahlinya atau penyokong dan pendokong totoknya atau 'penyokong semalu'nya (ditujukan kepada penyokong yang malu-malu kucing seperti daun semalu bila tersentuh terus kuncup dan menggeliat seluruh dedaunnya.)......kepada spesis yang tersebut kami mendoakan keselamatan di dunia dan lebih-lebih lagi di akhirat.....bukankah doa itu diakhiri dengan keselamatan dan kebahgiaan di dunia dan akhirat kepada semua kaum muslimin dan muslimat...mukminin dan mukminat dan bukankah ini semua termasuk penyokong dan pendokong Umno yang totok termasuk Tok-Tok Kiai berdua?

Rasanya Harussani dan Asri yang lebih arif bahasa Arabnya serta melaut ilmunya...tentulah memahami isi kandungan doa itu kan?

Tu-lah......lainkali jangan sangkutkan politik di luar pagar.

al-brangionline:

Biar hanya cempedak sahaja di luar pagar......alahai...

p/s Takut jugak ye......kikikikiki