Followers

Wednesday, 24 October 2012

Kesian Mahathir......di sisi Umno ibarat mancis api basah

Mahathir di sisi Umno bolehlah dianggap seperti mancis api basah......nak digunapakai sudah basah tak berapi......nak dibuang semacam ada rasa boleh pakai lagi.

Kenyataannya samada semasa menjadi Presiden Umno atau selepasnya banyak menjadi liabiliti kepada Umno sehingga meninggalkan kebencian yang amat oleh kebanyakan masyarakat terutama dalam bab-bab Islam.

Samada Umno atau pihak penganjur yang suka menangguk di air yang keroh menggunakan Mahathir untuk memberi ucapan utama ketika 'batang mancis' yang hampir-hampir kering......boleh mengeluarkan 'api' tapi tidak dapat bertahan lama.

Mahathir ada menyindir TG Nik Abdul Aziz kononnya mungkir janji kerana masih nak bertanding lagi untuk PAS.

Bertanding atau tak bertanding.....itu bukan urusan Umno atau urusan 'mancis basah'.....tapi pada firasat al-brangionline......Mahathir mencurahkan isihatinya yang tersirat tapi Umno tidak faham atau segaja tidak mahu faham.....yang sebenarnya 'mancis basah' masih menganggap ia boleh mengeluarkan lagi api tapi sesungguhnya keseluruhan belerang dikepala 'mancis' itu sudah basah kuyup...dah tak mampu untuk mengeluarkan api lagi...kesian.

al-brangionline:

Ada orang perasan kononnya masih menjadi 'winnable candidate' tapi sebenarnya akan menjadi 'miserable' candidate.
_________________________________________________________________________


Nik Aziz Mungkir Janji Jika Bertanding Lagi PRU 13
KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad menyifatkan tindakan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk bertanding pada pilihan raya umum akan datang sebagai mungkir janji.
Beliau berkata rakyat seharusnya tidak memilih pemimpin yang mempunyai sifat tersebut dalam pemerintahan negara.
"Saya fikir rakyat Malaysia patut ambil perhatian kepada orang yang pernah berjanji selepas itu mungkir janji.
"Kalau orang macam ini jadi pemimpin negara, dia akan mungkir janji sepanjang masa," katanya.
Terdahulu, Nik Aziz pernah membuat kenyataan secara terbuka tidak mahu bertanding lagi di manaimana kawasan parlimen.
Sebaliknya, melalui temubual eksklusif bersama portal berita AntaraPos.com, Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan membayangkan untuk bertanding semula pada pilihan raya umum akan datang kerana disyorkan berbuat demikian oleh PAS.
Beliau turun menyatakan akan mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Chempaka jika dikehendaki pucuk pimpinan parti.

[sumber .]