Followers

Tuesday, 30 October 2012

Apa istimewanya Asri hingga Ulamak PAS sanggup ikut segala syaratnya?


Apa istimewanya mantan Mufti Negeri Perlis, Prof. Madya Dato' Dr. Mohd Asri Zainul Abidin hinggakan Dewan Ulama PAS sanggup mengikut segala syarat yang ditetapkan olehnya.....di antaranya ialah 'secara matang dan ilmiah'.

Bagi saya tiada apa istimewanya......beliau merupakan satu di antara beribu ilmuan Islam di Malaysia yang 'meneropong' segala isu yang melanda umat Islam khasnya dan rakyat Malaysia amnya di sebalik tabir tabir 'blinds' dari bilik di 'menara gading' tempat beliau mencurahkan ilmu kepada Mahasiswa/Siswi.

Bagi saya Dewan Ulama PAS sanggup melapangkan dada adalah semata-mata kerana memandangkan betapa beratnya 'pukulan ceduk serta kilas' yang beliau berikan kepada PAS, "PAS jangan jadi macam Ayatollah jika ke Putrajaya" seperti DI SINI dan ini memberi kekeliruan kepada orang awam khasnya dan pengundi dalam PRU13 nanti secara amnya.

Memang tepat sekali satu sesi pencerahan amat perlu kerana umum selalu mengaitkan 'Ayatollah' dengan ajaran Syiah' dan sudah pasti berbagai-bagai persepsi dari masyarakat akan timbul terhadap PAS.

Saya amat berharap sesi itu menjadi realiti. Sila lihat DI SINI .

al-brangionline:

Berharap sesangat agar masing-masing mencampakkan 'ego-ulamak' agar tidak timbul banyak sangat cekadak......dikhuatiri nanti umum akan berpersepsi ini hanya hangat-hangat cekodok.