Followers

Friday, 21 September 2012

Soi Lek kata politik wang bukan rasuah......"menyiksa" amoi hingga ter'pekik2' dulu pun bukannya 'salah' kan?......alahai.....

Apa bila Soi Lek kata politik wang bukannya rasuah maka ramai yang gelak besar.

Bagi saya ia tidak salah kerana itulah pegangannya dan pegangannya memang selari dengan ameno dan ameno dikelilingi oleh ulaa-mak yang ber'kalibar' yang sentiasa menasihati secara 'sir'......tak boleh bising-bising kerana dikhuatiri jatuh riak pulak......mak jadilah ia budaya ameno...budaya MCA dan budaya BN zaman berzaman.

Dulu dia pernah mengaku dengan penuh bangganya bahawa amoi yang ber'teriak' dalam video itu adalah akibat dari aksi  akrobat(akrobed?) 'win-win situation' beliau......alahai...

Dan partinya masih memilihnya sebagai presiden MCA.

Ameno selaku penaraju Bee-End turut seolah-olah menerima bahawa jangan campur aduk aktiviti peribadi dengan politik...jangan campur aduk urusan dunia dengan Agama......kakaka bukan sekular lagitu namanya...ia adalah 'double-secular'.

Sekarang bila sudah cemas...sudah tercunggap2, berbagai-bagai jenama baru keluar...transformasi politik, ekonomilah berbagai-bagai...rakyat sudah buat 'mind-set' sekian lama terutamanya pengundi Cina, cuma letih menunggu tarikh PRU13 aje......anak2 muda yang bakal pertama kali mengundi sudah teruja amat nak menzahirkan kuasa me'mangkah'nya atas kertas undi.

al-brangionline:

Kononnya air dan minyak tak bercampur......siapa cakap? Cer cuba tuang air sikit dalam minyak hitam kereta....nescaya pagi esok akan dapat semacam 'susu' keputihan di penutpnya.