Followers

Tuesday, 7 August 2012

Di antara mandi wajib dan 'fadilat' ber'tazkirah' di bulan Ramadhan ala-ala ammeno......cheh wah.....

Kelihatan Presiden Umno dan Presiden MCA berbuka puasa di Masjid Jamek Tan Sri Ainuddun Wahid di Taman Universiti, Skudai semalam.

Tahun lepas gegak gempita 1Malaysia meng'hentam' Ahli Parlimen DAP Pn. Teo Nie Ching yang memasuki surau di Kajang.

Kenapa Presiden MCA boleh masuk Masjid tapi Teo Nie ching di'hentam' habis2san sehingga jawatankuasa Surau dipanggil menghadap pihak berkuasa?

Ada yang beritahu pada saya......Teo sedang ber'hadas-besar' manakala soi Lek itu sudah pun mandi 'wajib' dan telah ber'sunat' kot......kih kih kih kih kih......patutnya yang buat bising dan yang mengong-mengong tu patut kena sunat sekali lagi kih kih kih kih kih.

Umno melarang Masjid dan surau beri Tazkirah terutama orang politik (Pembangkang).
Yang ini bukan ceramah politik tapi "mempeningat'kan makmun akan fadilat berpuasa dan mengingatkan akan 10 terakhir ramadhon serta mentaati pemimpin"......oh yeke.....kih kih kih kih kih. Semasa berbuka puasa dan bertarawih bersama penduduk Bachok 5 Ogos 2012.......dengarnya Hospital Bachok akan dibina......penduduk kampong jangan terpedaya, hospital, sekolah dll adalah tanggungjawab Kerajaan Pusat.

Berihat-rihat selepas berbuka puasa sambil mengambil 'fadilat' menonton final badminton Olimpik London 2012 di antara Lee chong Wei dan Lin Dan. 'Fadilat'?.......Entah.....dengar kata ada fatwa dikeluarkan, mereka yang bermusafir untuk mewakili negara dalam Sukan Olimpik London itu boleh tangguh puasa......kalau dah bermusafir kerana bersukan pun boleh tangguh puasa, takkan menengok mereka yang bermusafir itu pun tak boleh tengok......kikikikik [sumber ] alahai.....agaknya kalau mereka bermusafir untuk wakil negara dalam ratu cantik, nyanyian, bermain kompang antara dunia tentu boleh tangguh kot......semasa kecik ostad beritahu hanya bermusafir yang tujuannya harus disisi sayarak sahaja boleh tangguh puasa.....ini ilmu baru bagi ku.

Yang baju merah itu bukan berpolitik dalam Masjid.....ia hanya memperingatkan jangan lupa berniat puasa kerana setiap amal mestir diiringi dengan niat.....bukan begitu ostad Umno?

al-brangionline:

Tahniah rakyat Bacok, setelah 54 tahun Merdeka, baru dapat hospital.

'Takziah' peminat badminton.

Jangan lupa mengamalkan apa yang di'tazkirah'kan oleh para-para 'pendakwah' yang berotoriti di atas......dok gitu abe, adik kakok?