Followers

Monday, 28 May 2012

Nama yg bermula denga huruf 'A' dikatakan kantoi jadi MB.....betoi ka?

Lazimnya setiap Pengerusi Perhubungan Umno Negeri bila menang PRU akan menjadi Menteri Besar.......dan ada sorang tu telah lama berangan dan mengidam akan jawatan tuh......tup-tup nama orang lain pulak yang meniti di setiap bibir pengunjung warung-warung kopi dan di 'coffee-house' di hotel-hotel.....lagi pulak nama itu adalah calon popular lagi winnable agaknya.

Apa lagi......tak tidur malamlah si-Mamad tu.....kalau boleh nak teriak sekuat-kuat hati sambil menghentak-hentak kaki kerana memikirkan apa maknanya dilantik jadi Pengerusi Perhubungan tapi jawatan MB jadi milik orang lain.

Begitulah keadaan orang Umno......mana mungkin ber'juang' tanpa pangkat dan fulus......jadi untuk memujuk dan menenangkan diri sendiri sambil tangan kiri mengurut-urut dada dan tangan kanan mengosok-gosok kepala.....maka berkatalah sebagai menyedapkan diri sendiri, "Semua calon Umno yang memenangi kerusi DUN dalan PRU13 layak menjadi MB.....".....selebihnya boleh baca DI SINI .

al-brangionline;

Bahasa badan boleh ditafsir begitu.

p/s

Ada sorang beritahu, dia nampak ada orang mati matanya tak berkatup.....bila diselidiki didapati arwah itu pernah menaruh azam untuk berpoligami.....aduhai...