Followers

Friday, 25 May 2012

Mahathir dilanda 'sindrom' cuak......'menolangowerphobia'?

Memang konpom Umno khususnya Mahathir dilanda sindrom cuak......fobia serta takut tak menentu pasal.

Daun pisang kering bergesel pun disangkanya hantu......tengok bayang sendiri pun disangka ada orang kat belakang......bunyi air menitik di singki disangkanya ada 'makhluk halus' sedang menghendap.

Fikiran Mahathir diketika ini tersangat cuak dan takut sehingga bermacam-macam 'fantasi'nya konon pembangkang akan membuat huru-hara kalau kalah dalam PRU13 nanti.

Kenapa Mahathir bercelaru dan hanyut dalam alam 'fantasi' yang menakutkan itu? [sumber .]

Ini adalah kerana bila Pakatan Rakyat memenangi PRU13, InsyaAllah....maka dengan sendirinya mengikut pergiraan matematik, Umno akan hilang kuasa.....untuk perhatian anda bukan Melayu yang hilang kuasa tau tapi Umno.....baca betul-betul......U - M - N - O

Dan lazimnya orang Umno nih suka cakap terbalik......kalau dia kata pilihanraya sudah hampir bermakna lambat lagilah tuh.....kalau dia kata pembangkang akan buat huru hara bermakna dalam hati mereka sudah ada pasang niat akan buat sesuatu demi mengekalkan kuasa mereka.

Petanda awal sudah jelas kelihatan......bermula dengan provokasi senam tonggeng pungkoq depan rumah Ambiga.....buat kecoh semasa ceramah pembangkang di Merlimau baru-baru ni dan di Pantai Dalam malam tadi serta di Perak (sila baca DI SINI dan DI SINI ).

Oleh kerana Umno berada dalam keadaan 'cemas' serta cuak yang teramat sangat (ada dengar cerita..... kedapatan sesetengah orang, ada yang takut naik kapal terbang kerana kata mereka takut kapal terbang meletup atau menjunam kebawah)......begitulah gamaknya nak bayangkan dia punya takut dan cuak.....maka besar kemungkinan mereka akan guna taktik ala-ala di Kelantan pada 1978 dahulu....mintak dijauhkan Allah SWT akan perkara yang amat menyedihkan itu........hingga ada orang menangi di Parlimen untuk membentangkan perkara itu. (Boleh baca DI SINI .)

Untuk pendekkan cerita, bila Umno hilang kuasa maka segala 'syurga dunia' akan menjadi sejarah dan ramailah politikus-politikus yang kerjanya 'menikus' di zaman kegemilangannya akan berbaris mengambil nombor giliran masing-masing di pintu-pintu masuk di Klinik 1Malaysia.....ooopppsss silap, bukannya di pintu klinik 1Malaysia tapi di pintu Mahkamah barangkali...he he he


al-brangionline:

Ada bermacam-macam jenis fobia dalam dunia ini...seperti di bawah:

Dendrophobia - takut pada pepohon

Hyperphobia - takut akan ketinggian

Lygophobia - takut akan kegelapan

Panophobia - takut akan segala2nya

Xanthophobia - takut akan warna kuning

[sumber .]

p/s

Menolangowerphobia - ameno takut akan hilang power [sendiri reka phobia.....kikiki]