Followers

Thursday, 5 April 2012

Masuk Umno macam gian taik candu......tak caya?.....sila baca

Siapa masuk Umno amat jarang nak keluar balik. Semacam ketagih taik candu.....makin lama makin sedap walaupun diri kena fitnah atau pun mangsa konspirasi, namun tetap bersama Umno.

Yang anihnya ada beberapa veteran Umno kutuk Umno lebih dari pembangkang dan ada yang di'korban'kan akibat konspirasi seperti yang dialami oleh Dolah Kok Lanas ( DI SINI ), tapi ibarat kata orang PAS, toreh tangan mereka sekalipun, nescaya 'darah' Umno merah kebiru-biruan akan memancut dengan ejaan Alif Mim Nun Wau.

Kenapa ye?

Kalau nak tahu kenalah buat temuramah dengan puak-puak Mubarak. Saya tak akan ber'tebal-muka' nak bertemuramah mereka kerana diri sendiri sudah ada jawapan.

Mereka ni diibarat gadis pingitan punya sepasang tapak tangan yang lembut...tidak kenal pacat dan lintah...tidak pernah digigit nyamuk atau pun semut...tidak pernah alami 'earth-hour' walaupun sejam...badan mengelupur bila pengdingin hawa padam...resah gelisah bila tidak minum-minum atau makan-makan di hotel 5 bintang...badan rasa seram-sejuk bila berjauhan dengan gedung pakaian mewah (pasar malam atau pasaraya...tak mainlah)......tiba-tiba disuruh tinggal di kampong...buat kerja kampong...hidup secara kampong...anda sendiri tahukan apa reaksi mereka?

al-brangionline:

Tak dapat bayangkan orang yang ketagih taik candu bila di'nyah'kan dari Putrajaya selepas PRU13 nanti......mengelupur macam cacing kepanasan......hahaha.....