Followers

Sunday, 15 April 2012

Kak kah kah kah kah......bila pak badut buat lawak 10 sen

Senangnya kerja Umno untuk hapuskan pembangkang.

Apabila sorang tukang 'karut' bawak cerita kononnya dia berada paling hampir dengan sorang-dua pembangkang yang kononnya buat 'lawak' dan bising semasa dalam Majlis Perbatalan Agong tempoh hari......maka pada mulanya sorang 'menyalak'......lepas tu berderet-deret...lepas sorang...sorang melalak mengutuk dan akhirnya disuruh tubuh Suruhanjaya nak siasat.

Adesh......senangnya kau nak pekena pembangkang......kalau misalnya ada pembangkang terkentut dalam Parlimen.....mesti ada tukang kipas cadang suruh tubuh Suruhanjaya nak siasat kerana menghina Parlimen.....weh kenapa kau tak suruh tubuh Suruhjaya siasaa beberapa VVIP yang berhutang duit negara ratusan juta ringgit...tiba-tiba dihapuskira?

Percayalah......lagi dekat dengan PRU, lagi banyak tukang karut...tukang dikir...jurulipurlara...jurukipas...tukang salak...pak-badut buat lawak 10 sen untuk hinakan pembangkang.....itulah mentaliti ameno...mentaliti lawak 10 sen dari dulu, kini dan selama2nya.

al-brangionline:

Teringat akan majlis kenduri kawin sahabat.....bergema satu taman bunyi paluang kompang...tapi rupa2nya hanya bunyi dari kaset.

Rasa2nya nak cari kaset bunyi orang ketawa berderai2 dan setiap kali ameno buat lawak 10 sen...akan dipasang kaset itu...biar satu taman ikut ketawa...kah kah kah kah kah.