Followers

Tuesday, 31 January 2012

Soi Lek punya 'antics' sudah lapoklah......Umno pun...

Selepas PRU12, 2008 terbentuklah satu pakatan resmi di anatara PAS, PKR dan DAP yang di namakan Pakatan Rakyat.

Sehingga sekarang entah apa sebabnya.....puncanya.....tapi tahu sama tahulah kenapa ROS mendiamkan diri......anda tahu...saya pun tahu.....beginilah jadinya bila 'tangan' penjawat awam di'tarik-tarik' hingga meng'geletar' nak buat kerja.

Sehingga sekarang ROS masih membisu permohonan secara sah pendaftaran Pakatan Rakyat sekali dengan logonya.

Umum sudah tahu Umno/BN tumbang di Kedah, Pulau Pinang, Perak (di 'rompak-paksa-beli' hingga Umno/BN dapat perintah semula), Selangor dan Kelantan (sudah 20 tahun lebih kempunan) selepas PRU12 dulu.

Mengikut congak politik Umno......mereka akan sekali lagi meng'gigit' jari di Kedah, angkat bendera puteh di Pulau Pinang, bakal ter'sengeh' gigi putih di Perak, kempunan di Selangor, patah harap-putus angin di Kelantan.

Yang mereka lebih cuak lagi.....ialah mata mereka bakal ber'taik-minyak' di Terengganu, ber'putus-adat' di Negeri Sembilan.....ber'porak-peranda di Johor dan bakal tak merasa 'harum manis' di Perlis.

Yang paling demam tak keboh menggeletar bak kena demam kura bila 'kota Putrajaya' dah menunjukkan tanda-tanda nak 'retak'.

Jadi senjata yang paling ampuh untuk melumpuhkan Pakatan Rakyat ialah 'menembak' jatuh pimpinan Pakatan Rakyat dengan harapan kenderaan yang di pacu akan lari lintang pukang.

Sebab itu Anwar Ibrahim akan di'buru' sehingga ke 'liang-lahat' seks...liwat...seks...liwat...seks...liwat atau Anwar akan men'campak'kan bendera puteh......ha ha ingat semudah itu ke?

Umno/BN tahu cara itu kurang berkesan kerana rakyat tidak sebodoh seperti mereka.....maka cara lama...cara nenek moyang mereka sepertimana Kerajaan Kesultanan Melaka merudum dahulu iaitu melaga-lagakan pemimpin dan pengikut.

Maka keluarlah tentera semut yang gemuk-gemuk lagi 'Perkasa'...yang taat setia melakukan kerja lagi kuat 'Aqidah' mereka menjelajah pelusuk kampong dan negeri untuk menghasut rakyat membenci PR.

Cara ini pun rakyat telah meluat dan Umno/BN sendiri pun tahu cara ini boleh menikam belakang sendiri maka terpaksa menggunakan cara tradisional mereka iaitu cara membakar lemang iaitu menghangatkan dengan api perkauman.

Cara ini pun Umno/BN sudah naik letih kerana mereka bakal hilang lagi banyak undi dari kaum Cina dan India seperti berlaku di Sibu...lagipun berlawanan dengan 'topeng' 1Malaysia.

Setelah semuanya kurang berkesan maka tersemburlah idea bernas dari sang penyembur yang pakar dalam kerja-kerja 'sembur-menyembur' iaitu Soi Lek, yang membuat dakwaan kononnya pembangkang mahu menubuhkan ‘Kerajaan Cina’ di Perak jika memenangi pilihan raya akan datang seperti di laporkan DI SINI .

Ini adalah satu fitnah yang BESAR selain cuba menyembur dan memainkan sentimen perkauman.

al-brangionline:

Wa tabik sama lu-lah Soi Lek......Lu memang kaki 'sembur'lah.

Fikiran rakyat tidak sekotor lu-lah Soi Lek.