Followers

Friday, 27 May 2011

Terima kasih ameno/BN.....rakyat dahulu dikenakan

Bagi mereka yang mempunyai anak yang masih bersekolah atau masih di peringkat bayi atau di peringkat Universiti, sudah tentu banyak memerlukan duit lebih-lebih lagi dalam keadaan harga barang semuanya mahal.

Bila kita bekerja setengah mati mencari duit, apabila dapat melunaskan apa-apa bayaran atau perbelanjaan anak-anak, diri sendiri merasa puas......lagipun apalah ada pada duit yang banyak kalau bukan untuk membesar anak-anak.

Begitu jugalah Kerajaan......apalah ada pasda hasil mahsyul yang melimpah ruah.....cukai sana...cukai sini kalau bukan rakyat didahulukan.....tapi keadaan sekarang menjadi terbalik...rakyat dahulu dikenakan. Bukankah subsidi itu sebagai membalas jasa rakyat sebagai pembayar cukai, menambah pendapatan negara? Kenapa mesti diungkit dan ditarik balik?

Harga minyak tidak dinaikkan.....tetapi jangan lupa ia tidak diturunkan untuk sekian lama.....yang peliknya Singapura boleh mampu menurunkan harga walaupun ia bukan negara pengeluar minyak.

Sekarang...harga gula naik, tarif letrik akan dinaikkan.....selepas tarif letrik dinaikkan maka dengan sendiri barangan lain akan melonjak.

al-brangionline:

Harap-harap kalau harga barangan tak turun pun.....biarlah ameno/BN yang turun.....memang jelas rakyat DAHULU dikenakan......alahai.....[sumber .]