Followers

Monday, 21 February 2011

Umno sebenarnya 'menikus'......

Umno/BN rupanya takut-takut berani.

Mereka berani hanya bila berasa terlalu selesa di tempat sendiri.....atau di kampong sendiri.....ala-ala jagoan kampung.

Kalau di luar kampong sendiri mereka akan menikus. Kalau ditempat yang tak 'makan cekak' (pinjam loghat Terengganu).....yang tak boleh 'makan' mereka akan mendiamkan diri dan serah pada Mahkamah tentukan.

Mereka hanya berani tempat yang kalaulah boleh diibaratkan......letak tunggul kelapa sawit di 'make-up'.....di balut dengan baju Umno dan di beri pakai songkok tinggi dua jengkal bertanding pun boleh menang, barulah Umno/BN sibuk bertanding.....barulah sibuk menabur 'bitumen' jalanraya.....barulah tak menang tangan tabur fulus dan aneka 'manisan' untuk mengabui mata dan mulut rakyat

Ini dapat dibuktikan kenapa takut bertanding di DUN Pelabuhan Kelang, kenapa naik demam kura bila disebut bertanding di DUN Behrang dan DUN Chankat Jering atau rasa macam diserang denggi atau sakit sendi tulang di serang demam chikungunya bila Speaker DUN Kedah kata DUN Kota Siputeh kosong?????

Sampai bila agak-agaknya Umno/BN masih lagi nak bermain dengan politik menikus ini?