Followers

Saturday, 12 February 2011

Mak Cik ni masih bercakap pasal dollars and cents......

Orang dok sibuk cakap pasal remaja Malaysia ber'Valentine-Couple'......Mak Cik ni masih sibuk dengan dollars and cents.

Soal samada 'Hari Valentine' itu bukan dari ajaran atau sambutan agama Kritian atau tidak.....itu bukan isunya.

Isunya remaja Malaysia suka ber'couple' untuk mengambil sempena hari-hari tertentu atau ada special event......lebih happening kata remaja-remaja Malaysia.

Bukan hari-hari lain mereka tidak ber'couple'.....kaki 'couple' tidak kira hari......hari ahad ke, Sabtu ke, Jumaat ke.....mereka tetap ber'couple' di mana-mana saja.....di padang...dalam kereta...di hotel bajet...air terjun...pantai dan sebagainya.

Tapi kalau ada special event seperti malam Tahun Baru, malam Merdeka, hari Valentine.....mereka lebih 'meriah' menyambutnya.....mereka akan berkata...bukan kami berdua yang meraikannya, bahkan ramai lagi.

Mak Cik tu takkan tak tahu apa end productnya selepas 'ber'couple'. Beliau sendiri adalah seorang Doktor perubatan dan pernah bertugas di Lembaga Perancang Keluarga Kebangsaan dahulu.

Kalau ikut kepala otak SIS, pula habis jahanam anak gadis Malaysia...kononnya jangan ganggu hak asasi manusia......kalau macam tu puluhan ribu anak haram akan lahir......diandaikan 'couple' tadi ber'tanggungjawab' tidak membuan anak-anak haram hasilnya......apa implikasinya?

Agak-agaknya dalam kepala otak mereka ni akan berkata......'ah anak orang.....lantak pi lah...bukan anak aku, aku pandai jaga anak aku...mak bapak mereka yang tak pandai jaga anak mereka'

Kalau macam ni lah pemikiran mereka dan pemimpin Umno......sudahlah.....tak guna kau orang pakai songkok 7-8" tinggi hanya semata-mata nak sorok otak kau orang yang ciput tu......Perkasa tentu senyum kot......atau marah?.....lantak pi lah. [sumber .]