Followers

Tuesday, 8 February 2011

Dengar ceritanya 'Perkasa' akan melalak.....kwong...kwong...kwong pd 26 Feb di Ipoh?......

Semenjak Khir Toyo dihadapkan di Mahkamah atas kes rasuah......menjadi-jadi pulak tunjuk perasaan di Selangor anjuran GAPS (Gabungan Anti Penyelewengan Selangor) diadakan.

Yang peliknya semasa pemerintahan Khir Toyo, tak ada pulak demo dari GAPS......

Mungkin pemerintahan Khir Toyo tip top kot.....!

Tapi biasalah, selepas jatuh sesuatu pemerintahan.....baru nampak kesan taiknya, kerana bau taiknya disembur berbagai 'wangian'.....yang berbaki hanyalah kesannya sahaja.....ain taik itu pun dibersihnya namun kesannya tertinggal juga.

Jadi untuk menutup kesan taik itu maka munculah kumpulan yang dinamakan GAPS meroyan-royan membantah-bantah sesuka hati (tanpa perlu dapatkan permit kerana yang pasti tak ada tangkapan dilakukan) kononnya pemerintahan TS Khalid banyak pincangnya.

GAPS dan Perkasa seperti katak kembar......kalau GAPS meroyan Perkasa akan berehat untuk mengembungkan perutnya.....begitulah sebaliknya.

Kalau cukup 'oksigen'nya Perkasa pula akan meroyan.....kwong...kwong...kwong menyalak memanggil hujan. Yang peliknya katak Perkasa ini hanya serasi hidup di Penang, Kedah, Kelantan, Perak dan Selangor.....lagi kuat kwong...kwong...kwong...lagi kembung perutnya.

Dengar-dengar cerita Perkasa akan berkwong...kwong...kwong...pada 26 Februari 2011 di Ipoh Perak. Tarikh itu pula bertepatan dengan hari penamaan calon PRK Merlimau. Terlalu banyak berkebetulan......kebetulan terancang atau......setiapkali PAS terlibat dalam PRK atau sebagainya maka akan ada 'kebetulan2' yang terancang rapi.....

Kalau mereka nak menyalak, terjunlah ke dalam sungai Perak.....kenapa nak tunjuk lagak samseng Kampong Dusun...menggangu ketenteraman penduduk setempat.

Harap2lah pihak berwajib buat tangkapan jika benarnya cerita ini...kerana amat mustahil Perkasa boleh dikeluarkan permit untuk melalak sesekua hatinya.....apa hebat dan istimewanya katak-katak Perkasa ini jika mereka di'layan' sebegitu rupa kecualilah katak-katak ini adalah katak-katak peliharaan......tau sama taulah...nanti jika disebut di sini buat nosa aejr......alahai.....