Followers

Saturday, 31 July 2010

Menangkap pun senang......

Timbalan Presiden Umno yang bijaksana kata pendakwaan 'jerung' besar itu adalah bukti sistem perundangan dan kehakiman negara tidak berat sebelah.

Ia juga membuktikan sistem perundangan di negara ini adalah saksama dan telus kerana tindakan tetap diambil walaupun terhadap seorang bekas anggota Kabinet BN.

Yelah tu.

Hamba amat faham akan keikhlasan Umno/BN untuk mengakkan kedaulatan Undang-Undang dan Keluhuran Perlembagaan.

Nota:

Tiga malam lepas saya buat operasi besar-besaran......operasi menangkap tikus. Saya gunakan perangkap sangkar besi ber'umpan'kan kelapa goreng.

Wow......berkesan sekali.....tiga malam berturut-turut tikus masuk dalam perangkap.....besar dan 'montel-montel'.....bermakna sudah tiga ekor tikus masuk perangkap.

Saya amat 'geli' dengan tikus.....jadi operasi mem'bunuh'nya dengan cara yang paling tidak kejam, kata orang mesti dengan sekali mati supaya tak menyiksanya.

Berbagai-bagai cadangan, ada yang kata celup dalam air panas, ada yang kata hentak dikepala dengan sekali hentak, ada yang kata lepas ditempat semak.

Perangkap sangkar besi yang ber'isi'kan tikus yang besar itu diletak di luar rumah sementara menunggu keputusan cara peng'hapusan'nya.

Bila tiba saat nak menjatuh 'hukum'......didapati perangkap sangkar besi sudah kosong.....tikus sudah terlepas bebas.....rupa-rupanya pintu perangkap itu sudah longgar.....masuk pun boleh...keluar pun boleh......aduhai.....menangkap pun senang...terlepas lagi senang.....